Rode kaart doet SC Lutten de das om

ma 25 maart 2024 Hardenberg

Op bezoek in deze buurtbuscompetitie, zoals in het voorwoord door Mariënberg gememoreerd werd, gaat voor SC Lutten deze koude 23 maart de analen in als dubbel de das om. Het werd 2-1 voor Mariënberg

Mariënberg begon vol vertrouwen aan de wedstrijd, wat geput kon worden uit het feit dat uitwedstrijd tegen de Kei bewoners gewonnen was. Het resulteerde in kansen over en weer, maar het doel werd nog niet getroffen, ook vanwege goed keeperswerk.

Vlak voor rust kwam Lutten wel op voorsprong. Eerst was het nog Boudewijn de Graaf die dacht op het scorebord te komen. Echter zou de bal al bij de voorzet, volgens een arendsoog van de scheids de achterlijn al gepasseerd zijn. Luttele minuten later was het wel raak. Uit een corner schampte David Koopman richting doel wat nog gepareerd kon worden. De bal kwam echter voor de voeten van Rutger de Graaf die de trekker over haalde en de stand op 0-1 bracht. Op dat moment zat Lutten goed in de wedstrijd en als keeper Lars Mulder dan ook nog zijn klasse kan tonen, kon de tweede helft met goed vertrouwen tegemoet gezien worden. Hoe anders werd het echter in die tweede helft. Vooral toen door een rode kaart de formatie uit Lutten met tien man kwam te staan. Op zich hoeft er met een man minder nog niets overboord te zijn. Maar het leek wel of Mariënberg er met vier man meer stond. Lutten was compleet de weg kwijt. De thuisclub rook bloed, maar scoren bleef uit, mede door toedoen van fantastisch keeperswerk. In de 70 ste minuut was het dan toch raak. Uit een kluts kon eenvoudig binnen geschoten worden. Door een inschattingsfout vanuit een corner kwam niet lang daarna de eindstand van 2-1 op het scorebord. Vanaf het moment van de achterstand bleek Lutten ineens weer te kunnen voetballen en zou een gelijke stand ook nog weer tot de mogelijkheden kunnen behoren. Echter bleef het geluk uit. In deze harmonica competitie waar Lutten nog koploper is blijkt alles nog mogelijk.

Juventa wint topper tegen DOS-WK. Sport Ingezonden 5 uur geleden
Fienne Martens 2e bij NK dammen. Sport Ingezonden 6 uur geleden
Pinksterviering Ichthuskerk Lemele Ommen 8 uur geleden
Julian Nijland in actie namens Den Ham
Den Ham speelt zich veilig Sport Ingezonden 9 uur geleden
SV Gramsbergen op koers voor 3e periode 2e klasse I Oost Sport Ingezonden 10 uur geleden