Afbeelding
G. Brokelman

Nieuwe Veste Technasium school

vr 22 maart 2024 Hardenberg

De Nieuwe Veste in Hardenberg heeft donderdag 21 maart het welverdiende Technasium-predicaat ontvangen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met genodigden van de Stichting Technasium, diverse opdrachtgevers en andere belangstellenden, werd het predicaat door Ria Sluiter, directeur van Stichting Technasium, overhandigd aan de school.

Technasium school

Door de uitreiking van dit predicaat kan De Nieuwe Veste zich een Technasium school noemen. Dit houdt in dat leerlingen op havo/vwo niveau examen kunnen doen in het praktische vak Onderzoek & Ontwerpen. Tijdens dit vak ga je als leerling samenwerken met een opdrachtgever, die een probleem heeft. Door multidisciplinaire projecten te doorlopen, waaronder techniek, exacte vakken en onderzoeksvaardigheden, ontwikkelen leerlingen vakinhoudelijke kennis, maar ook cruciale vaardigheden zoals samenwerken, creatief denken en probleemoplossend vermogen. Dit past volledig bij het onderwijsconcept Doelgericht Leren, waar De Nieuwe Veste in Hardenberg mee werkt. Al met al een mooie ontwikkeling in de omgeving, want de gemeente Ommen,Hardenberg noch de gemeente Twenterand kent Technasium scholen tot nu toe.

Feestelijke uitreiking

Na de officiële uitreiking werd er, onder het genot van een hapje en een drankje, kennisgemaakt met de projecten die afgelopen jaar al door leerlingen van De Nieuwe Veste zijn uitgevoerd. Denk aan het ontwerpen van een nieuwe constructie voor de pond over de Vecht. Of het vraagstuk ‘hoe blus je elektrische auto?’.

Ook voor Stichting Technasium is de samenwerking tussen hen en De Nieuwe Veste uniek, want de school biedt het vak Onderzoek & Ontwerpen aan in de onderbouw en op alle niveaus en op havo/vwo ook in de bovenbouw.

De Nieuwe Veste zoekt met de komst van Technasium contact met bedrijven in de regio, die een bijdrage willen leveren aan deze mooie vorm van onderwijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 11 uur geleden