Afbeelding

Reestlandhoeve onderwerp tijdens afdelingsavond Vrouwen van Nu

ma 4 maart 2024 Hardenberg

Vrouwen van Nu afdeling Balkbrug hield op 20 februari de tweede afdelingsavond van Vrouwen van Nu alweer achter de rug. 

Zoals gewoonlijk worden eerst de algemene zaken afgekondigd en besproken. Daarna volgde een presentatie van de Reestlandhoeve. Dit werd gepresenteerd door Wilma Huisman en Danielle Kremer. Voor de pauze vertelde Wilma over de geschiedenis hoe en waarom ze uiteindelijk druiven zijn gaan verbouwen. Daarnaast hoe de werking van druiven planten tot wijnen maken, gebeurt. Wilma geeft aan dat ze rondleidingen en proeverijen organiseren. Een wijngaard in de omgeving van Balkbrug is ook nog eens bijzonder te noemen. De meeste wijngaarden liggen in het midden of zuiden van het land. Na de pauze vertelde Danielle over de dagbesteding. 

Er komen mensen om de thuissituatie te ontlasten en ook om er een mooie dag invulling aan te kunnen geven. Dat geeft voldoening en plezier. In zowel de wijngaard als de dagbesteding werken ze met veel vrijwilligers. Iedereen doet dit met veel plezier. Er werden mooi foto’s getoond. Danielle gaf uitleg over de Reestlandfoundation. Het is een jonge stichting die diverse projecten oppakt, waarmee mantelzorgers ondersteuning krijgen en mensen met dementie en andere geheugenproblemen zolang mogelijk betrokken blijven in de samenleving. Zo blijft het leven de moeite waard. U kunt donateur worden. Zie website: www. reestlandhoevefoundation.nl 

De volgende afdelingsavond is gepland op 19 maart a.s. Het onderwerp is Dialect en hoe ontstaat streektaal . Dit wordt gepresenteerd door Albert Bartels en Harrie Schotmeyer. Wilt u ook eens komen kijken? De onderwerpen zijn interessant en voor iedereen toegankelijk. De avonden beginnem om 19.45 uur in Het Trefpunt in Balkbrug.

Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 23 minuten geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 33 minuten geleden
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 2 uur geleden