Afbeelding

‘Fiets ‘m d’r in’ nieuw evenement op Koningsdag in Ommen

vr 12 januari 2024 Hardenberg

Geen optocht van versierde wagens, maar waterspektakel op de Vecht met ‘Fiets ‘m d’r in’. Dat is wat Ommen te wachten staat op Koningsdag, zaterdag 27 april.

Na het succes van vorig jaar met de te water lating van de nieuwe Ommer Vechtzomp heeft het bestuur van de Oranjevereniging Ommen opnieuw gekozen voor een groots evenement op de Vecht: ‘Fiets ‘m d ‘r in’. Het gaat om fietsen over het water. Wie daar niet succesvol in is, haalt onvermijdelijk een nat pak. Aan het einde van het houten parcours moeten de deelnemers een bel luiden. De winnaar is degene die dat als snelste doet. De deelnemers worden naast het luiden van de bel en de snelste tijd ook beoordeeld op originaliteit. Fiets ‘m d’r in was ooit onderdeel van het illustere TROS-tv-programma ‘Te land ter zee en in de lucht’.

Programma

Het programma voor de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander werd toegelicht op de jaarlijkse ledenvergadering van de Oranjevereniging Ommen. Als vanouds wordt Koningsdag 2024 geopend met klokluiden en een aubade, waar de scholieren met Engelse bussen naar Oldenhaghen worden vervoerd. Op het feestterrein zijn weer tal van attracties en Koningsdag wordt afgesloten met spectaculair vuurwerk.

Straatparade

Op de vooravond van Koningsdag wordt een Straatparade gehouden waar iedereen aan mee kan doen en prijzen te winnen zijn. Deze parade met muzikale begeleiding komt in de plaats van de optocht van versierde fietsen of karren. In tegenstelling tot andere jaren start deze niet in de nieuwbouwwijken, maar wordt in het centrum van Ommen gehouden. De ouderen in Oldenhaghen, Nijenhaghen en het Vlierhuis staan een feestelijke avond te wachten op 25 april. Tussen 21 april tot en met 28 april is een fietsroute uitgezet door de versierde Ommer straten.

Tijdens de ledenvergadering werd teruggeblikt op de geslaagde festiviteiten in 2023. Ondanks dat de optocht tot het verleden behoort kon teruggekeken worden op een geslaagd alternatief met de Vechtzomp als groot middelpunt. Dankzij het mooie weer was Koningsdag 2023 dan ook goed voor duizenden bezoekers en een mooie en feestelijke dag.

Oranjevereniging Ommen 65 jaar

De ledenvergadering stemde in met de benoeming van twee nieuwe bestuursleden: Eline Hekman werd welkom geheten als nieuwe secretaris en Therésia Stobbelaar als algemeen bestuurslid. De vergadering ging ook akkoord met een geringe contributieverhoging: van 10 naar 12 euro per jaar. Als uitleg voor deze verhoging werd gegeven dat jarenlang geen contributieverhoging heeft plaatsgevonden en Ommen veel waardering heeft voor de Oranje festiviteiten. De Oranjevereniging Ommen is goed voor 2088 leden en viert dit jaar haar 65-jarig bestaan

Afbeelding
Brand in camper aan De Vechtspille na explosie Hardenberg 9 uur geleden
True Desire Vocalband
KOM & ZIE Openluchtviering met 'True Desire Vocalband' in Vroomshoop! Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Blikseminslag veroorzaakt flinke schade aan woning aan de Hoogenweg Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Alma vergadert in 'Irene' Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 13 uur geleden