Op het feestterrein is weer veel te doen, ook voor de kinderen
Op het feestterrein is weer veel te doen, ook voor de kinderen

Ommen staat weer een mooie en feestelijke Koningsdag te wachten

za 22 april 2023 Ommen

Een aubade, versierde straten, een straatparade, muziek, een feestterrein en feestelijke tewaterlating van de nieuwe Vechtzomp. Zomaar enkele festiviteiten voor een bruisende en feestelijke Koningsdag in Ommen.

Op 27 april start Koningsdag met de aubade bij Oldenhaghen. Hier wordt de dag ter ere van de verjaardag van Koning Willem Alexander officieel geopend met een woordje van de burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging. Zo’n 330 kinderen worden naar de aubade vervoerd met Amerikaanse schoolbussen, dat zorgt voor een prachtig gezicht.

Vechtzomp

In het programma van het Koningsfeest 2023 is ook opgenomen de officiële tewaterlating van de nieuwgebouwde Ommer Vechtzomp. Dat gaat gepaard met een botenparade op de Vecht, waar Vechtzompen uit Laar (D), Grambergen en Dalfsen bij aanwezig zijn. En de botenparade zou niet compleet zijn met de aanwezigheid van shantykoren: De Stuwzangers uit Vilsteren en de Sjompiesingers uit Gramsbergen. Het publiek kan vanaf 13.30 uur ook een boottochtje op de Vecht meemaken.

Straatparade

Nieuw in het programma en als alternatief voor de historische optocht is de straatparade met versierde karren en fietsen voor kinderen. Aanmelden is gratis en kan op de dag zelf. Het feestterrein met muziek in de tent, snackkraampjes en tal van (kinder)activiteiten is geopend vanaf 15.00 uur. Hier is het, net als op andere Koningsdagen, een samenkomen van alle inwoners uit Ommen, die onder het genot van een hapje en een drankje de verjaardag van de Koning vieren.

Vuurwerk

Als afsluiting van Koningsdag is er vuurwerk. Vanaf de Vechtkade is om 21.30 uur een geweldig vuurwerkshow te zien boven de Vecht. In het centrum van Ommen is het op Koningsdag ook gezellig toeven. De Ommer horeca zorgt voor open terrassen en op het Kerkplein en de Markt is er volop muziek. Koningsnacht en Koningsdag kan ook muzikaal gevierd worden in de feesttent op de Voormars.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: 8.00 uur: Luiden kerkklokken; 9.30 uur: Aubade bij Oldenhaghen; 11.15 uur: Kinderprogramma op het Anjerplein; 12.20 uur: Aankomst Vechtzomp op de Vechtkade; 12.50 uur: Doopceremonie Vechtzomp op de Hessel Mulertbrug; 13.00 uur: Tewaterlating Vechtzomp vanaf de brug; 13.00 uur: Show Oldtimer tractoren haventerrein Vechtkade; 13.15 uur: Onthulling gemeentewapen Vechtzomp; 13.30 uur: 1e Afvaart Vechtzomp en start Ommer botenparade; 13.30 uur: Straatparade vanaf Vechtkade; 15.00 uur: Feest op terrein Koesteeg; 16.00 uur: Prijsuitreiking straatparade; 19.00 uur: Prijsuitreiking versierde straten; 21.15 uur: Vuurwerkshow aan de Vecht. Vanaf zondag 23 april tot en met 5 mei is een uitgezette fietsroute te fietsen door de versierde straten. Alle informatie is ook te vinden op de website Oranjeverenigingommen.nl.

Afbeelding
Brand in camper aan De Vechtspille na explosie Hardenberg 8 uur geleden
True Desire Vocalband
KOM & ZIE Openluchtviering met 'True Desire Vocalband' in Vroomshoop! Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Blikseminslag veroorzaakt flinke schade aan woning aan de Hoogenweg Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Alma vergadert in 'Irene' Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 13 uur geleden