Afbeelding

Lions District doneert Thermo kleding aan Oekraïne

di 9 januari 2024 Hardenberg

Vorige week heeft Maus Westerbaan 1500 sets thermokleding, 2500 paar thermosokken, 20 zakken winterjassen, laptops en een groot digischerm geleverd aan het Social Centre in Zboriv) (regio Ternopil) Oekraïne. Een rit van 3500 km vv. Een gezamenlijk fundraising project van Lions District 110BN (NO Nederland) en zijn Poolse Lions collega Eugeniusz Dobrowski. Dankzij een substantiële bijdrage van Lionsclub Steenwijk en het District 110BN is dit project in een korte tijd gerealiseerd.

Maus, lid van Lionsclub Vechtdal, heeft de goederen zelf niet in Zboriv kunnen afleveren wegens zware militaire activiteiten bij Lviv en doorgaande weg. In Zboriv zagen ze de drones met bommen overvliegen naar Lviv. Veiligheid voor alles.

“Uiteindelijk is de burgemeester zelf met de (reeds eerder gedoneerde)rolstoelbus ons tegemoet gereden en de goederen overgedragen. Met temperaturen van min 20 komende week is thermokleding zeer gewenst. De distributie gaat via het Social Centre, die een lijst van de goederen heeft en voor ons een verslag maakt. De plaatselijke gymnasium school hebben we voorzien van een (extra) groot digischerm en een aantal laptops om digitaal onderwijs te ondersteunen. Met name schoolboeken zijn voor hun te duur om aan te schaffen. Je hoort toch vele traumatische verhalen, iedere familie kent wel iemand die in de oorlog is gesneuveld of gewond geraakt is”, aldus Maus. “Bij de terugreis helaas 6,5 uur gewacht bij de kleine grensport Budomierz wegens nog steeds strenge persoonlijke controles en gewapende militairen. Met videobellen onderhouden we de contacten. Een volgend project is om de leerlingen van het gymnasium te voorzien van een goed werkende (gebruikte) laptop. Heel bijzonder is dat een grote meerderheid rechten wil studeren om in de toekomst het land te besturen en corrupte te bestrijden”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Brand in camper aan De Vechtspille na explosie Hardenberg 11 uur geleden
True Desire Vocalband
KOM & ZIE Openluchtviering met 'True Desire Vocalband' in Vroomshoop! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Blikseminslag veroorzaakt flinke schade aan woning aan de Hoogenweg Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Alma vergadert in 'Irene' Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 15 uur geleden