Afbeelding

Vlooienmarkt Diamanthal Balkbrug

zo 7 januari 2024 Hardenberg

De eerste vlooienmarkt in 2024 in de Diamanthal in Balkbrug vindt plaats op 27 januari. Vervolgens is er elke laatste zaterdag van de maand met een ‘r’ erin rommelmarkt met uitzondering van april, want dan wordt Koningsdag gevierd. 

De organisatie van de vlooienmarkt berust bij een groep zeer enthousiaste vrijwilligers van Stichting Paardensport Avereest (SPA).

Manege Diamantahl bestaat uit twee overdekte hallen met aanliggende ruimtes, een gezellige kantine en een grote verharde parkeerplaats (uiteraard gratis parkeren). Beide hallen zijn volledig geïsoleerd en worden bij koud weer extra bijverwarmd. Koffie, dranken en snacks zijn tijdens de vlooienmarkten tegen billijke prijzen verkrijgbaar.

Maandelijks bezetten er veel standhouders de hallen. De te verkopen spullen worden op de manegebodem (een heldere kunststof wedstrijdbodem), of op zelf meegebrachte kleden, schragen of tafeltjes uitgestald. Omdat het een vlooienmarkt betreft, moet minimaal 70% van de aangeboden goederen uit gebruikte, overjarige of ambachtelijke/hobbymatig vervaardigde spullen bestaan!

Om 6 uur ’s ochtends gaan de deuren voor de standhouders open. Men kan met de auto (met aanhanger) naar binnen rijden. Na het uitladen moet de auto zo spoedig mogelijk buiten de hal worden geplaatst. Om uiterlijk 8 uur moeten standhouders binnen zijn en wordt de hal voor het publiek geopend.

De grondplaatsen zijn min. 2,25 m diep, en worden per strekkende meter verhuurd voor  2 euro p/m.

De markt duurt tot circa 13.00 uur. Kenmerkend voor de markten zijn de gemoedelijke en gezellige sfeer. De lage toegangsprijs, (1,50 euro voor volwassenen. Kinderen hebben gratis toegang. “De vlooienmarkten hebben inmiddels een vaste plaats verworven bij een zeer groot publiek, want veelal voor een habbekrats is men de gelukkige bezitter van iets waar al lang naar gezocht is,” aldus de organisatie.

Tijdens de vlooienmarkten is ook de horeca open, waar verse koffie, warme chocolademelk, friet met snacks en gehaktballen verkrijgbaar zijn.

Voor vragen/informatie over de markt graag mailen naar: vlooienmarkt@diamanthal.nl Opgave voor deelname aan de markt kan alleen telefonisch bij Klaasje Veldman via tel: 0529 – 484034 of 06 – 51891916. “Geef je tijdig op of in ieder geval uiterlijk donderdags voorafgaand aan de markt,” adviseert de organisatie. 

Afbeelding
Fienne Martens 2e bij NK dammen. Sport Ingezonden 18 minuten geleden
Afbeelding
Pinksterviering Ichthuskerk Lemele Ommen 3 uur geleden
Julian Nijland in actie namens Den Ham
Den Ham speelt zich veilig Sport Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periode 2e klasse I Oost Sport Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Overtuigende overwinning voor dames Bergentheim Hardenberg Ingezonden 6 uur geleden