Afbeelding

Vogelvoer maken bij De Koppel

vr 3 november 2023 Hardenberg

Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg houdt op woensdag 15 november een middag, waarbij kinderen zelf iets lekkers gaan maken voor de vogels. De activiteit is geschikt voor kinderen van minimaal 6 jaar tot 12 jaar. 

De middag begint met wist-je-datjes en tips over vogels in de winter. Wist je bijvoorbeeld, dat de lichaamstemperatuur van een vogel normaal 40 graden is? Om deze temperatuur vast te houden heeft de vogel juist in de winter extra energie nodig. In de ochtend willen ze dan ook zoveel mogelijk eten. Als het donker wordt, zoeken ze de voederplaats weer op, zodat ze de koude nacht goed door kunnen komen. 

Na de introductie krijgen de kinderen een houten ronde plank. Daarop maken ze een taart of cupcake van vogelvoer. Om het feest compleet te maken zijn er ook pinda’s, brood, appels en pindakaas. Als versiering kunnen bijvoorbeeld dennenappels gebruikt worden.


De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. De kosten bedragen 3,50 euro per kind. Bel voor informatie en opgave tel. 0523-273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Afbeelding
Motorrijder gewond bij eenzijdige aanrijding op de Zwarte Dijk in Slagharen Hardenberg 47 minuten geleden
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over park bij Marslanden Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Raadsleden in gesprek in politiek café: wat speelt er in Hardenberg? Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Formule I op groot scherm bij 'Hapjesdag' Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Inzameling oud papier Twenterand 6 uur geleden