Kinderen en leiding tijdens Bij Ons Dagkamp 2022
Kinderen en leiding tijdens Bij Ons Dagkamp 2022 Estelle Bijker

Bij Ons Dagkamp viert tiende editie met extra kracht

za 8 april 2023 Hardenberg

Het lijkt als de dag van gisteren dat Bij Ons Dagkamp een totaal nieuw zomerkamp organiseerde in de gemeente Hardenberg. Een dagkamp voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud die een unieke week beleefden op het natuurkampeerterrein Kampmanskuiltjes bij de Oldemeijer in Hardenberg. Inmiddels is het zomerkamp verhuisd naar een eigen locatie in Beerzerveld en viert het dit jaar haar tiende editie met haar deelnemers, leiding en sponsoren. 

Oprichter Ruud Pleeging en bestuurslid Anneke Schippers zijn al tien jaar lang onafgebroken trots. “Het is toch uniek om nu al tien zomervakanties lang kinderen uit onze regio de leukste week van hun zomervakantie te geven?” zegt Ruud blij. Bij Ons Dagkamp is een idee dat ooit uit zijn brein is ontstaan. Anneke is in 2018 aangesloten als bestuurslid. “Het concept is eigenlijk nooit gewijzigd” vertelt Anneke. “Kinderen uit de regio kunnen zich aanmelden voor een vierdaagskamp en maken kennis met de natuur, creativiteit, sport en cultuur. Zo ga je op maandag gitaar spelen en sta je op donderdag voor het eerst in je leven te honkballen. Het blijft een prettige structuur voor de kinderen en daar houden we ons nog altijd aan vast. Wat werkt, dat werkt.” 

“Naast de reguliere aanmelding bieden we ook vanaf de eerste editie gesponsorde plekken aan. Dit zijn gesponsorde aanmeldingen voor kinderen en ouders die financieel minder mogelijkheden hebben. Op het dagkamp zelf merk je trouwens geen onderscheid en dat houden we graag zo”, vertelt Ruud. 

Extra kracht

Komend jaar viert Bij Ons Dagkamp samen met haar leiders en kinderen dus de 10e editie. De leiding krijgt dit jaar extra versterking van Jack, een hoofdleider met wel 75 kampweken ervaring. Jack heeft zich jarenlang ingezet voor Dagkamp Agnes dat zes weken per jaar kinderen uit Amsterdam opving. Wegens een tekort aan vrijwilligers is dit dagkamp inmiddels gestopt en heeft de Almerenaar zich gemeld bij Anneke en Ruud. Bij Ons Dagkamp is uiteraard erg blij met zijn expertise en frisse blik. Jack kijkt erg uit naar zijn eerste Bij Ons ervaring. “Bij Ons Dagkamp ziet er ongelofelijk gaaf uit. Ik ben blij dat ik kan aansluiten bij deze groep fijne mensen.” 

Aanmelden

Dit jaar vindt Bij Ons Dagkamp plaats van 28 t/m 31 augustus, voor het vierder jaar op rij in Beerzerveld bij recreatieterrein ’t Golfje. Wil je er dit jaar ook bij zijn? Zowel kinderen als vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website, www.bijonsdagkamp.nl

Afbeelding
Nick Marsman naar EK? Hardenberg 13 minuten geleden
Rudi Bults
Positief denken even sToren 21 minuten geleden
Daan Bouhuijzen en zijn ouders werden door schooldirecteur Richard Raven in het bijzonder welkom geheten. (Foto: G. Stegeman).
OBS Het Palet start derde kleutergroep Ommen 25 minuten geleden
Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 1 uur geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 1 uur geleden