Bert Reinders uit Hardenberg is één van de oprichters van Stichting Antilope, die jaarlijks het Noordelijk Open wil gaan organiseren.
Bert Reinders uit Hardenberg is één van de oprichters van Stichting Antilope, die jaarlijks het Noordelijk Open wil gaan organiseren. Johan Wolff

‘Noordelijk Open 2023’ in Raalte

do 16 maart 2023 Hardenberg

Bij Party & Racketcentrum Ramele aan de Hammerweg 8 in Raalte wordt van vrijdag 14 tot en met  zondag 16 april het Rolstoeltennis Ranglijsttoernooi Noordelijk Open 2023 gehouden. Onder de deelnemers bevindt zich onder meer de 53-jarige Bert Reinders uit Hardenberg. Hij richtte met onder meer zijn tennismaatje Freek Wonnink, de stichting Antilope op met als primair doel een officieel ranglijsttoernooi te organiseren, waarvan er naar zijn zeggen, steeds minder georganiseerd worden. 

Tijdens het toernooi in Raalte worden zo’n 50 deelnemers uit Nederland en onder andere België verwacht. Vanwege de hoge kosten, die gepaard gaan met de organisatie van zo’n toernooi is de stichting Antilope op zoek naar sponsoren en heeft zij om die reden een crowdfunding actie opgezet. Via een QR-code wordt een bijdrage gevraagd aan iedereen, die het rolstoeltennis een warm hart toedraagt.  

Sportief man

De in Hardenberg geboren en getogen Reinders heeft naar eigen zeggen zijn hele leven veel gesport. Toen hij in 2010 de diagnose van een progressieve spierziekte kreeg en 100% werd afgekeurd, leek ook het sporten gedaan, maar Reinders ging niet bij de pakken neer zitten. Ook toen hij in 2018 uiteindelijk in een rolstoel belandde besloot hij binnen de mogelijkheden actief te blijven. Dat betekent dat hij anno 2023 regelmatig aan fitness doet, in de zomer “als het mooi weer is” regelmatig op zijn handbike te zien is en op verdienstelijke wijze aan rolstoeltennis doet. Reinders doet aan alle ranglijsttoernooien in Nederland mee en acteert ook regelmatig met succes op toernooien in België. Met name door de opkomst van padel ziet hij het aantal toernooien voor rolstoeltennis echter hard achteruit gaan. “Toen ik in 2018 met rolstoeltennis begon waren er gemiddeld zo’n 9 toernooien in Nederland. Nu zijn er slechts 4 op jaarbasis. Wij hebben stichting Antilope opgericht en besloten jaarlijks het Noordelijk Open te organiseren,” aldus de Hardenberger. Hij hoopt dat velen een donatie doen om het rolstoeltennis in stand te houden en dat velen komen kijken. Meer info is te vinden op www.noordelijkopen.nl.  

Afbeelding
Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 10 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 13 uur geleden