Voorzitter Ronald Belser van ProGram (rechts) overhandigt het eerste exemplaar van de folder aan ontwerper Geert Westerhof en de organisatoren van evenementen en Stadsbelang.
Voorzitter Ronald Belser van ProGram (rechts) overhandigt het eerste exemplaar van de folder aan ontwerper Geert Westerhof en de organisatoren van evenementen en Stadsbelang. ProGram

Gramsbergen bundelt de pareltjes in een toeristische folder

ma 13 februari 2023 Hardenberg

In museum Infocentrum Vechtdal is de toeristische folder van Gramsbergen gepresenteerd. De folder biedt in een oogopslag wat Gramsbergen heeft te bieden. Organisatoren van evenementen en belangenverenigingen kregen de eerste exemplaren uitgereikt. De folder is een uitgave van Stichting ProGram.

Die naam staat voor promotie Gramsbergen en met de kleurrijke folder wordt dat nog eens extra benadrukt, geeft voorzitter Ronald Belser aan. ,,Gramsbergen heeft veel leuks te bieden voor de mensen die hier kortere of langere tijd verblijven. Van het museum tot de oude kasteelpoorten, van de Boomhofkerk tot zwembad Hattemat. Maar ook de vele kunstwerken, het varen op de Vecht met de zomp en  Le Bateau de Napoleon, wandel- en fietsroutes en verblijfsaccommodaties.’’

Evenementen

Dan zijn er natuurlijk nog vele aansprekende evenementen zoals de door ProGram georganiseerde Gramsberger Torentocht, maar ook de oogstdag op landgoed De Groote Scheere, de Classic TT in Ane, de Dirty Monkey Run en natuurlijk de feestweek Gramsbergen Lichtstad met talrijke onderdelen. ,,En niet te vergeten de leuke voorstellingen die ProGram samen met de Voorveghter houdt in Het Bostheater. Met deze opsomming zijn we nog niet eens volledig’’, weet Belser. 

Stichting ProGram heeft alles wat Gramsbergen zo aantrekkelijk maakt – de pareltjes – nu gebundeld in een fraaie, kleurrijke en informatieve folder. Ronald Belser:  ,,We zeggen hier niet voor niets: ‘Gramsbergen, dat is groen, gezellig en gastvrij. En zong onze eigen Erik Hulzebosch niet ‘Gramsbarg’n is zo gruw’lijk mooi’. Dat staat nu allemaal in de folder.’’ Die komt te liggen in onder meer het museum en bij de recreatiebedrijven in de regio. Stichting ProGram heeft de folder, ontworpen door Geert Westerhof, kunnen maken dankzij de financiële bijdrage die het krijgt van de gemeente Hardenberg voor het houden van activiteiten en de promotie van Gramsbergen.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 14 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 16 uur geleden