Kerstboom en kerststal bij de Boomhofkerk
Kerstboom en kerststal bij de Boomhofkerk ProGram

Gramsbergen is in kerstsfeer

ma 19 december 2022 Hardenberg

Gramsbergen is in kerstsfeer. In verscheidene straten brandt speciale verlichting en ook huizen zijn in kerstsfeer gebracht. Bij de Boomhofkerk in het centrum staat een fors uit de kluiten gewassen kerstboom en een kerststal. Stichting ProGram (promotie Gramsbergen) zorgt hier al vele jaren voor.

De boom, geschonken door de familie Rozema uit Bergentheim, heeft een nieuw aanzien. Na reusachtige kerstballen en rode kerstmutsen, hangt de boom nu vol met kerststerren en engelen. “Zo gaan we stralend richting Kerst en het nieuwe jaar’’, zegt voorzitter Ronald Belser van Stichting ProGram. Voor de plaatsing van de kerstboom kan ProGram altijd rekenen op de inzet  van een aantal vrijwilligers, medewerking van de Protestantse Gemeente en maatschappelijk betrokken bedrijven. Dankzij de belangeloze hulp van Kamphuis Transport. LTH Nijmeijer en HZ Houtwerk staat de boom met LED-verlichting te stralen in het centrum van Gramsbergen.

Kerststal

Naast de boom is een kerststal geplaatst. Met verschillende dieren, zoals een kameel, schapen en een os, Maria, Jozef en de drie Koningen. Op de stal zitten engelen die de loftrompet steken over de geboorte van Jezus. Het Kindeke Jezus komt binnenkort in de kribbe te liggen. De figuren en dieren zijn geschilderd door Arend Ramaker van ArenDeco. Het kleurrijke kersttafereel is te zien tot het eind van het jaar.

Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 18 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 21 uur geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 21 uur geleden