Afbeelding
GS-Media/Bas Schipper

Benefietconcert Roemenië in de “Hoeksteen” was een succes

za 11 februari 2023 Hardenberg

Op vrijdag 10 februari vond in Bergentheim een groot Benefietconcert plaats voor Roemenië. Het Roemenië Comité Bergentheim organiseerde dit evenement met als doel geld in te zamelen voor de dorpen in Roemenië waar ze al meer dan 25 jaar contact mee hebben. De opbrengst komt ten goede aan een broodproject en voorzieningen voor gezondheidszorg zoals rollators, verbandmiddelen en andere zorgmaterialen.

De inwoners van de Roemeense dorpen kwamen niet alleen uit Roemenië, maar ook uit Hongarije. Jans de organisator, vertelt over hoe hij ooit bij een onderwijzeres logeerde en hoe ze iedere ochtend veel brood smeerde voor kinderen die niet konden ontbijten. Dit had geleid tot het opzetten van een bakkerij die ondersteund werd door het comité en waar mensen elke week twee broden konden ophalen. Het Roemenië Comité Bergentheim was al eerder actief geweest en had vorig jaar met een oudijzercontainer ruim 6.700 euro opgehaald.

Tijdens het benefietconcert zaten er ongeveer 350 mensen in de zaal, ook nu hoopt het comité veel geld in te zamelen voor de dorpen in Roemenië. Het benefietconcert bood een gevarieerd programma, met onder andere optredens van het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor en Zangvereniging Looft Den Heer. Het was een mooi evenement waar muziek en solidariteit samenkwamen om een verschil te maken in de levens van de inwoners van de Roemeense dorpen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Expositie Creaturen Hardenberg 4 minuten geleden
Hennie Otten werd in het zonnetje gezet omdat ze al 50 jaar collecteert voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Collectante onderscheiden Hardenberg 42 minuten geleden
Afbeelding
De merel Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Natuurschilderij maken Hardenberg 3 uur geleden
Insectenhotel
'Scholen voor bijen' zoekt enthousiaste gastdocenten Hardenberg 3 uur geleden