Afbeelding

In balans als mantelzorger

wo 8 februari 2023 Hardenberg

Om mantelzorgers met stress- en spanningsklachten te ondersteunen organiseert team ggz-preventie van Impluz in samenwerking met Carinova de cursus ‘In balans als mantelzorger. De cursus vindt plaats in gebouw De Wiekstee op 7, 14, 21 en 28 maart 2023. 

Het zorgen voor een ander met psychische problemen is een hele opgave. Zeker in deze tijd. Door de veranderingen in de zorg wordt er verwacht dat naasten meer inspringen. Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar zorgt, omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt. Hierdoor kun je te veel hooi op je vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans in draaglast en draagkracht is dan van groot belang, zodat je zelf niet overbelast raakt.

Tijdens de cursus wordt in 4 bijeenkomsten is er ruimte om ervaringen te delen met gelijkgestemden en een moment voor jezelf om tot rust te komen door middel van eenvoudige ontspanningsoefeningen. Tevens krijgen de deelnemers handvatten aangereikt met als doel te voorkomen dat men zelf overbelast raakt en meer grip op de situatie krijgt. Er wordt onder meer gesproken over draagkracht en -last, anders leren denken, grenzen aangeven en sociale steun.

De cursus is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met psychische problemen zoals depressie, autisme, maar ook dementie en niet-aangeboren-hersenletsel. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Wie mee wil doen kan contact opnemen met Impluz preventie via tel: 0570-604900 of mailen: info@impluz.nl

Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 16 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 19 uur geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 19 uur geleden