Afbeelding

Excursie “Spoorzoeken’ in het Reestdal

wo 25 januari 2023 Hardenberg

Landschap Overijssel verzorgt op zondag 12 februari een excursie in het veelzijdige Reestdal. Al wandelend vertellen deskundige natuurgidsen meer over de verschillende sporen die in dit natuurgebied te vinden zijn. Zowel de dierensporen als sporen uit het verleden komen  aan bod. De excursie start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug)

Afgeknabbelde boompjes, hoefafdrukken, uilenballen, looppaadjes. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat dieren overal hun sporen nalaten. Maar welk spoor hoort nu bij welk dier? Is het een ree, een uil, een vos of een eekhoorn? Van de gidsen leren de deelnemers aan de excursie waar je op kunt letten en welke sporen er zoal zijn. Zo wordt wandelen in het bos een leuke en spannende speurtocht. Maar er zijn ook andere invloeden zichtbaar in dit dynamische natuurgebied. Zo heeft het kronkelende beekje de Reest duidelijk haar sporen nagelaten in het landschap, dat zich hier in de loop der eeuwen heeft gevormd. 

Wie mee wil doen aan de excursie dient zich van tevoren aan te melden via www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter Landschap het kan beschermen. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Kijk voor meer informatie op: www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor nu en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 6 minuten geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 11 minuten geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 1 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 4 uur geleden