Video

Koning opent Multifunctionele Accommodatie De Beuk

wo 18 januari 2023 Hardenberg

Wat was het een mooi georganiseerd, zo’n ontspannen en super geslaagd bezoek van Koning Willem-Alexander. Zijne Majesteit heeft in alle opzichten, heel persoonlijk en heel inhoudelijk beleefd waar die Multifunctionele Accommodatie in De Krim voor staat. De begroeting was door basisschool leerlingen, door Kamerheer mevrouw Coby Zandbergen, door Commissaris van de Koning Andries Heidema, door burgemeester Maarten Offinga en bestuurslid Tom Golstein van MFA De Krim. 

Voorzitter Zwalastino Guichelaar gaf een korte toelichting op een video over het zo magnifiek tot stand komen van de MFA. Daarna opende de koning de accommodatie officieel door samen met Plaatselijk Belang voorzitter Eddy Vetker bij de ingang een plaquette te onthullen. Waarna een buiten ontmoeting volgde met alle vrijwilligers voor een groepsfoto. En dát aan de voorzijde van dé accommodatie voor ontmoeten, ontspannen, sport en cultuur.

Want de inwoners van De Krim bedachten veertien jaar geleden het plan deze MFA te bouwen om de leefbaarheid van het dorp voor de toekomst te behouden en jongeren aan zich te binden. Met een maximale vrijwillige inzet en hulp van provincie, gemeente én bedrijfsleven werd een super accommodatie gebouw uit de grond gestampt. Aanvankelijk was het de bedoeling om in de lente een officiële opening te gaan doen. Totdat zich tamelijk onverwacht al op 18 januari de mogelijkheid voor deed dat Koning Willem Alexander er voor naar De Krim kon komen. Dat werd als een hele grote eer ervaren! Het werd wekenlang ‘’plots alle hens aan dek’ voor alles en iedereen. Eerst in stilte. Wéér werd ‘de kracht van De Krim’ aangesproken en werden er voldoende schouders onder een organisatie gezet om de Koning een goede ontvangst te bieden.

Zo gezegd, zo gedaan

Het werd een persoonlijke rondleiding door het hele gebouw. Én de gelegenheid om persoonlijke gesprekken te voeren met al die organisaties die voor de leefbaarheid zorg dragen en al een paar maanden gebruik maken van hún MFA. Onder toeziend oog van de heren Heidema en Offinga schoof de Koning in de bibliotheek en in de buurtkamer aan tafel met een diverse gezelschap. Kort daarvoor hadden ze hem zien aankomen en ze konden amper geloven dat ze 10 minuten daarna in gesprek met hem kwamen. In De Beuk, hét middelpunt van De Krim.

De presentatie in grote sporthal, voor álle sporten

Met wat een veelheid van leuke reacties! Om er wat te noemen. Van Stichting Actief 55 plus De Krim: “We vonden het hartstikke mooi. Hij is spontaan en ging zelfs even meedoen aan het bordspel en gaf een goede voorzet. Wat mooi.” En de creatieve quiltclub: “Het was hartstikke leuk, zeker geen spijt om hem te ontmoeten, zo gezellig. Het kon onze buurman wel zijn”. De sjoelclub gaf hem info over de vereniging: ”Hij was geïnteresseerd, over ledental en andere dingen.” De Koning wilde ook graag wat weten over koersbal, over het plezier en competitie. Ria Snippe: “Het was echt een éér om hem te ontmoeten”. Hij sprak ook de volleybalsters aan het net. “We vonden het heel leuk om hem te ontmoeten, zo heel bijzonder en hij vroeg ons ook over de deelname van de jeugd. En zei ook dat er in De Krim zoveel sport bedreven werden.” En de meiden van korfbal KC Centrum: “Het was super leuk. Hij ziet het als een echte Nederlandse familiesport. Je merkte dat hij veel belangstelling had voor alle sporten in ons land.” En de toneelspelers van de Krimse Revue speelden volgens tekstprotocol een toneelstukje van twee minuten waarvoor ze persoonlijk applaus van de Koning kregen.

In de Krimse huiskamer...

Daar moesten de darters en de biljarters even plaats maken voor de drie tafelgesprekken met vertegenwoordiging van alle vrijwilligers, van Plaatselijk Belang en van bestuur Stichting Sociaal Cultureel Werk De Krim; én uiteraard van Provincie Overijssel en Gemeente Hardenberg. De toon was serieus maar regelmatig klonk er ook plezier en gelach op. Na telkens 10 minuten wisselde de Koning van gespreksgroep. Daarna werd het tijd voor vertrek en bij het verlaten van MFA De Beuk kreeg hij buiten groot applaus. Applaus van ál die andere vrijwilligers die in de naastgelegen tent zijn hele bezoek live meegekregen hadden op het grote scherm. Want Koning Willem-Alexander had niet alleen hún MFA geopend, het werd ook hún belevenis dat hij De Krim aangedaan had. Dat was toch maar mooi meegenomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nick Marsman naar EK? Hardenberg 26 minuten geleden
Rudi Bults
Positief denken even sToren 34 minuten geleden
Daan Bouhuijzen en zijn ouders werden door schooldirecteur Richard Raven in het bijzonder welkom geheten. (Foto: G. Stegeman).
OBS Het Palet start derde kleutergroep Ommen 38 minuten geleden
Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 1 uur geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 1 uur geleden