Afbeelding

Weekendje weg

wo 9 november 2022 Hardenberg

Afgelopen weekend waren we even weg. Voor ons is dat meestal ergens naar toe gaan en een hotelletje boeken, het liefst een echt ouderwets kneuterig hotel maar zeer zelden iets in zo’n groot hypermodern hotel.

Tegenwoordig gaan de fietsen vaak mee en sluiten we ons aan bij de grijze golf alhoewel we zelf denken dat we dat niet doen. Het is maar een aanname.

Maar nu hadden we een mooie aangelegenheid om op stap te gaan. Het voorbereiden van een vriendenweekend dat we in maart gaan organiseren. Binnen onze vriendengroep is het gebruikelijk om dat met geheimzinnigheid te doen, dus het vergt enige tact om te voorkomen dat onze vrienden weten waar we ons opgehouden hebben.Tegenwoordig is dat helemaal niet zo gemakkelijk meer, want zowel Rianne als ik zijn snel geneigd om ergens een leuk fotootje van te maken en dat te delen op een vorm van sociale media. Dus dit weekend konden we dat niet doen. Alleen onze eigen kinderen wisten het met de nodige geheimhouding. Het is overigens best leuk om ergens in Europa rond te lopen terwijl we echt anoniem waren. Een stad, een dorp, en dan ook bedenken wat we daar gaan doen. De eerste uitdaging is om een 12 persoons accommodatie te vinden, want we vinden het wel gezellig om samen aan een tafel te zitten of te bankhangen zonder dat anderen daar last van hebben, nou dat is gelukt.

Wat ga je doen in maart, buiten kan soms best wel wat, maar het kan ook best slecht weer zijn. Dus moeten we op voorhand twee programma’s maken. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat er quality time is, gewoon lekker ouwehoeren met elkaar met of zonder een drankje en een hapje. Wikken en wegen, wel of niet iets vastleggen, want nu een open boot reserveren terwijl eind maart misschien wel het water met bakken uit de lucht valt, of durven we het aan. 

Een restaurant hebben we maar vastgelegd, want met een grote groep leek ons dat wel verantwoord. Er is in de omgeving van ons onderkomen straks best veel mogelijk. Bij ons is de voorpret al begonnen, nu maar binnenkort een eerste hint richting onze vrienden zodat het grote gissen kan beginnen

De column even sToren wordt verzorgd door Henk Leemhuis, Karin van Dijk, Bert Nonkes, Adrian Verbree en Rudi Bults.

Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen: Een Oranje Feest vol Vermaak Coevorden 13 uur geleden