Afbeelding

Lezing over IJslandse natuur in de bieb

vr 4 november 2022 Hardenberg

In de Ccoba-lezing van november neemt Bé Snijders je mee langs spectaculaire natuur van IJsland. Dinsdag 8 november, 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

IJsland is het decor voor natuurgeweld en rust. De natuur en geologie van IJsland zijn woest en weerbarstig. Het landschap is adembenemend mooi, ruig en bijzonder. Gletsjers, geisers, kokende en pruttelende modderpoelen, hete bronnen, bizarre gebergten, rood gekleurde lava met heldergroene mossen en zwavelgele afzettingen zijn zeer fotogeniek.

Vogelrotsen, felgekleurde lagen in het berglandschap en basaltstructuren vragen om aandacht. Lava is bijna overal aan de oppervlakte te vinden, soms bedekt met mos, soms afgesleten tot een woestijn van fijn gruis. Overal zijn watervallen te vinden. Vaak met grote hoogteverschillen, soms afgesleten in de harde basaltlagen. Eenzame fjorden, actieve en uitgedoofde vulkanen, ijsmeren en niet te vergeten het autorijden over slechte binnenwegen met ontelbare rivierdoorstekingen maken IJsland tot een fascinerend en onvergetelijk land.

In een AV-presentatie over dit fotogenieke land laat Bé Snijders deze en nog veel meer aspecten van dit fantastische land aan bod komen.

Speciale aandacht is er voor de westkust, watervallen, het reizen, ijs en ijsmeren en natuurlijk de vulkanische activiteiten.

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De lezing wordt gehouden op dinsdag 8 november om 20.00 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5  euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/ccoba, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling. De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 17 uur geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 19 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 22 uur geleden