Jasmijn uit groep 7 verzorgd voor deze gasten de rondleiding door school.
Jasmijn uit groep 7 verzorgd voor deze gasten de rondleiding door school.

Open Dag SLS De Ravelijn goed bezocht

za 8 oktober 2022 Hardenberg

“Na twee jaren van corona en de bijbehorende maatregelen hebben we op vrijdag 7 oktober eindelijk ons nieuwe gebouw kunnen openstellen voor publiek”. Aan het woord is directeur Erwin Breukelman. “Geen officiële opening, want die hebben we destijds klein gevierd met ouders en leerlingen, maar een Open Dag om onder het genot van een hapje en drankje ons mooie en duurzame gebouw te bekijken”. Leerlingen van groep 7-8 hebben rondleidingen voor de gasten verzorgd.

Samenlevingsschool De Ravelijn is een unieke en moderne basisschool op het platteland, in 2019 ontstaan uit een fusie tussen OBS Den Velde en CBS ‘t Kompas uit Radewijk. Het wordt een samenlevingsschool genoemd, omdat de school een afspiegeling is van de samenleving, waarin de leerlingen écht kleuring mogen geven aan hun eigen identiteit. Dit proces wordt bewaakt door een identiteitscommissie, zodat er aandacht is en blijft voor de levensbeschouwing van elk individu. 

De Ravelijn staat in een prachtig groen gebied in het buurtschap Den Velde - Radewijk - Loozen in de gemeente Hardenberg en wordt bezocht door leerlingen die woonachtig zijn binnen een grote cirkel rondom de school. Hieruit blijkt wel dat de school een belangrijke streekfunctie vervult. “Veel mensen uit de omgeving komen dagelijks langs de school, maar hebben het gebouw nog nooit van binnen kunnen bekijken, het is mooi dat we dit nu wel hebben kunnen doen”, aldus Breukelman. 

De groene kleur en de natuurlijke elementen van de omgeving zijn terug te zien in het gebouw en op het nieuwe, door ouders aangelegde, schoolplein.

Op De Ravelijn maken leerlingen, ouders en het team zich sterk door de krachten te bundelen om een veilige leeromgeving te creëren voor ieder kind, om zo een toekomstbestendige school in dit prachtige gebied te behouden.

Harmke Timmer, leerkracht en locatiecoördinator, tot slot: “We zijn trots op onze school met onze unieke identiteit, waar eigenaarschap hoog in het vaandel staat en talentgedreven onderwijs wordt gegeven. Het nieuwe gebouw maakt het plaatje compleet, het is een genot om hier elke dag te mogen werken!”

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 12 uur geleden