Afbeelding

Nieuwe regelingen voor verduurzaming woningen

do 22 september 2022 Hardenberg

Gemeente Hardenberg stelt twee nieuwe regelingen beschikbaar voor verduurzaming van woningen. “De hoge energieprijzen zorgen voor een extra prikkel om sneller te verduurzamen bij de meeste inwoners”, vertelt wethouder Ten Kate van de gemeente Hardenberg.

Voor eigenaren was er vorig jaar al de waardebon van 70 euro voor kleine maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Maar nu stelt de gemeente Hardenberg speciaal voor huurders een waardebon van 70 euro. De tweede maatregel is voor huiseigenaren die op of onder het sociaal minimum leven zij kunnen maximaal 2500 euro subsidie krijgen voor bodem-, vloer- en spouwmuurisolatie. De subsidie wordt rechtstreeks uitbetaald aan de isolatie bedrijven. Dit geld kan de gemeente beschikbaar stellen vanuit een Regiodeal met Zuidoost-Drenthe. Hier is Hardenberg ook bij aangesloten. De subsidie kan online aangevraagd worden via www.gewoonzodrenthe.nl Lukt dit niet digitaal dan kunt u terecht bij de energiecoaches in het Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg.

In juli van dit jaar deed de gemeente Hardenberg een oproep aan woningeigenaren om mee te werken aan een ‘routekaart’ voor duurzaam verwarmde woningen. Dit betrok eigenaar-bewoners van een hoekwoning of een twee-onder-een-kapwoning, die is gebouwd tussen 1965 en 1991. “Maar liefst 250 mensen hebben zich aangemeld om mee te helpen met het opstellen van de digitale ‘routekaart’”, vertelt wethouder Ten Kate Het is de bedoeling om deze huizen te verwarmen zonder aardgas en duurzaam te maken. De inschrijvers krijgen hiervoor een gratis energieadvies plus tegoedbon van 500 euro voor uitvoering van een geadviseerde maatregel. “We willen nu twee werkgroepen maken van ongeveer 25 eigenaren, verdeeld over de kernen, gezinnen, maar ook alleenstaanden. Ook de overige 200 mensen proberen we bij dit project betrokken te houden”, vertelt wethouder Ten Kate.

Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 3 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 21 uur geleden