Afbeelding

Gemeente Ommen maakt gebruik van RREW regeling

di 17 mei 2022 Ommen

Gemeente Ommen heeft met succes de landelijke subsidie Regeling Reductie Energiegebruik Woningen aangevraagd. De aanvraag is bestemd voor 1500 woningen met een totaal bedrag van 150.000 euro.

“Het gaat om het toepassen van kleine maatregelen bijvoorbeeld hoe stel je de CV-ketel goed in, het gebruik van Led Lampen, tocht strips. Mensen kunnen kiezen uit een lijst. Per huishouden is er 70 euro beschikbaar”, vertelt Wethouder Bart Jaspers-Faijer.

In 2021 heeft de gemeente Ommen ook gebruik gemaakt van een soortgelijke subsidieregeling, de RRE regeling. Deze regeling was destijds alleen bedoeld voor eigenaar-bewoners. “De regeling is nu ook voor huurders, daarom krijgen de huurders nu voorrang. Er wordt samengewerkt met Woningstichting Vechtdal Wonen en Duurzaam Bouwloket is verantwoordelijk voor de uitvoering. Er wordt gewerkt met de zogenaamde cash-back regeling. De aanvraag kan gedaan worden bij een webshop of bij een winkel en kan dan worden gedeclareerd”, vertelt de wethouder.

Het aantal aanvragen is beperkt tot 1.500 woningen. Alle huurders kunnen gebruik maken van de regeling,. Het totale bezit van Vechtdal Wonen is rond de 1.200 huurwoningen. Is het project succesvol dan kunnen eigenaar/bewoners maar beperkt gebruik maken van de regeling. De regeling loopt tot en met 31 december 2022. Vanaf mei/juni krijgen de huurders gelegenheid om de aanvraag in te dienen. De totale subsidie is 150.000 euro. Voor 1500 aanvragen van 70 euro is het budget van 105.000 euro begroot. De overige kosten zijn 30.000 euro voor communicatie en 15.000 euro voor organisatiekosten, kosten Duurzaam Bouwloket.

Afbeelding
Inzameling oud papier Twenterand 19 minuten geleden
Arnout , Marijke,  Hugo, Carlijn en Amelie kunnen niet wachten om Nederland achter zich te laten en op wereldreis te gaan.
"We gaan doen waar we van droomden" Hardenberg 1 uur geleden
De organisatie staat te popelen er ook dit jaar weer een fantastisch Agri-weekend van te maken.
Agri-weekend met volop vermaak Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Scootmobieltochten Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Jongeren uit Den Ham helpen Armenië Twenterand 21 uur geleden