Afbeelding

De reünie gaat door, maar openbare basisschool in Heemse sluit

wo 14 september 2022 Hardenberg

Na een periode van vijftig jaar stopt de onderwijsstichting Arcade met openbaar onderwijs in de wijk Norden-Hazenbos. Voor oud-leerlingen en -leerkrachten is er op 8 oktober een reünie.

In 1972 werden de openbare kleuterschool Haasje-over en de openbare lagere school Het Hazenbos geopend aan de Rembrandtstraat in Hardenberg. Door de invoering van de wet op het basisonderwijs werden de kleuterschool en de lagere school samengevoegd tot één school voor openbaar basisonderwijs. Een nieuw naam prijkte op de gevel. OJS Het Palet dat staat voor openbare Jenaplanschool Het Palet.

Twee jaar geleden ging men van het Jenaplanonderwijsconcept over naar het Ervaringsgericht onderwijs, dat werd ingevoerd op de vier openbare scholen in de Hardenberg. Nu in oktober 2022 gaat de school in de wijk Heemse sluiten en hiermee verdwijnt een mooie openbare onderwijsvoorziening.

Reünie

Om oud-leerlingen de gelegenheid te bieden om nog één keer in hun school rond te kijken, herinneringen op te halen en leerkrachten en klasgenoten te ontmoeten, is er op 8 oktober van 14.00 tot 18.00 uur een reünie. Grijp deze kans aan en geef je op. Dat kun je doen door vóór 20 september 27,50 euro over te maken op rek.nr. NL44RBRB0841385777 t.n.v. A.A.H. Wesseling met vermelding van je naam (meisjesnaam).

De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 30 minuten geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 2 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 5 uur geleden