Afbeelding

Open Huis Historische Vereniging

ma 29 augustus 2022 Hardenberg

Het informatiecentrum van de Historische Vereniging Hardenberg is na de verhuizing van de Karel Doormanlaan naar het Wilhelminaplein al bijna een jaar in bedrijf, maar er was nog geen gelegenheid om te laten zien wat de vereniging ‘in huis’ heeft. Dat kan zaterdag 10 september wel, wanneer de vereniging Open Huis houdt. 

Die dag is het ook Open Monumentendag en Nationale Orgeldag. Van 10.00 tot 16.30 worden allerlei activiteiten gehouden rond het Wilhelminaplein. Het infocentrum kan bezocht worden, het museum aan de Voorstraat is geopend, de toren van de Stephanuskerk kan beklommen worden en in de kerk zelf bespelen acht organisten de hele dag het Scheuer-orgel. 

Op het Wilhelminaplein kan ook worden opgestapt in een koetsje van menvereniging Harp. Eindstation is natuurcentrum De Koppel. Daar kan onder meer de hoorn van een oeros bekeken worden, een dier dat 8.000 jaar geleden in het Vechtdal leefde. Van 10.00 tot 12.00 uur zal gids Henk van Buuren van waterschap Vechtstromen vertellen en laten zien hoe het Vechtdal in de loop der tijden is gevormd. 

Iets verder weg, bij het haventje, kan worden meegevaren met boten van de watersportvereniging naar De Koppel. De Lionsclub houdt die dag een Vechtrace met badeendjes voor de verbouw van het hospice in Hardenberg, maar er wordt genoeg ruimte gelaten om ook te kunnen varen. De koetsjes van Harp rijden op weg naar De Koppel langs de Oelemölle, de oude Hardenberger stadsmolen. Molenaar Wim de Goeijen laat de wieken draaien, verzorgt op verzoek rondleidingen en zorgt ervoor dat er molenmeel te koop is van de Roker molen. 

Alle evenementen zijn gratis toegankelijk. De info over het Open Huis, de Open Monumentendag en de Nationale Orgeldag is ook te vinden op de website hvhardenberg.nl/openhuis.

Afbeelding
Plantenbieb Hardenberg weer geopend Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 19 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 27 apr, 09:18
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 27 apr, 09:04