Afbeelding

Zwemkamp bijzonder geslaagd

vr 19 augustus 2022 Hardenberg

De ligweide bij zwembad De Barg’ns in Kloosterhaar bood donderdagavond de aanblik van een gezellig ‘campingterrein’. Bijna tachtig kinderen, in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, uit het dorp en omliggende plaatsen als Sibculo, maar ook Westerhaar-Vriezenveensewijk, kwamen verwachtingsvol naar het zwembadterrein voor het Zwemkamp en de vooraf hooggespannen verwachtingen werden meer dan waar gemaakt. Het werd een avond ‘en nacht ‘, vult mede-organisator en voorzitter van Plaatselijk Belang Harm Schepers, lachend aan, die onvergetelijk werd. “Vermoeiend ook natuurlijk, maar zeer bijzonder geslaagd.” 

De organisatie had geen enkele moeite gespaard om er een prachtig evenement van te maken met verschillende spelletjes, een buikschuifbaan, disco, een’ kampvuur’ en kussengevechten op een buis boven het water, wat helemaal ‘een voltreffer’ bleek te zijn. De jeugd kon er allemaal niet genoeg van krijgen. Het was uiteindelijk dan ook al ver na middernacht toen de tenten werden opgezocht om te gaan slapen. “Voor sommigen niet al te lang, want de eerste zwemlustigen lagen om 6.00 uur vrijdagochtend alweer in het water,” lacht Schepers. “Het was op alle fronten helemaal top,” concludeert hij over het kamp, dat vanochtend werd afgesloten met een gezamenlijk ontbijt.

“Sociaal-maatschappelijk belangrijk”

Voor de organisatie was het daarna opruimen geblazen. De meeste deelnemers  namen daarna gewoon weer ‘een duik’ in het zwembad, dat steeds meer een regionale functie vervult, zo constateert Plaatselijk Belang Kloosterhaar, dat het zwembad sinds jaar en dag exploiteert en runt dankzij heel veel vrijwilligers uit het dorp. “Het zwembad wordt op alle fronten gedragen door de bevolking. Overigens bepaald geen sinecure om de jaarlijkse exploitatie rond te krijgen, want de eisen, die er gesteld worden aan een zwembad en de kosten van chloor en dergelijke zijn ‘knetterduur’ en worden alsmaar hoger. Mede om die reden hebben wij, min of meer voor het eerst, bij de gemeente Hardenberg aangeklopt voor enige financiële ondersteuning. Het college heeft daar positief op geadviseerd en wij hopen dat de gemeenteraad daar in november ook akkoord mee gaat, want het zwembad is uit sociaal maatschappelijk oogpunt heel belangrijk voor de dorpelingen, maar in toenemende mate ook voor inwoners uit omliggende plaatsen. En zelfs vanuit het duitse Itterbeck hebben wij al gasten mogen ontvangen,” aldus Schepers.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 11 uur geleden