Afbeelding
G. Brokelman

Jan en Diny Slotman 60 jaar getrouwd

ma 8 augustus 2022 Hardenberg

Jan Slotman (90) en Diny Timmermans (81) vierden maandag 8 augustus hun 60-jarig huwelijksfeest. Ze leerden elkaar kennen in de Kandelaarkerk in Heemse. Het paar trouwde in het toenmalige gemeentehuis in Heemse. Het huwelijk werd gezegend met 4 zonen, 2 dochters, 23 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. 

Jan Slotman zag het levenslicht in 1932 in het toenmalige Ambt Hardenberg-Heemse en groeide op als enig kind. Al op jonge leeftijd hielp hij mee op de boerderij met het handmatig koeien melken en het voeren van de kippen en varkens. Na een jaar Mulo in Hardenberg brak de bezetting uit en was het naar schoolgaan voorbij. Op 16-jarige leeftijd hervatte hij de studie op het gymnasium in Hoogeveen, gevolgd door een 6-jarige opleiding aan de theologische Universiteit in Kampen. Hierna ging Jan aan de slag als predikant bij de gereformeerd kerk in Pernis en later bij kerken op Urk, Dalfsen, Enschede West, Heemse (Hardenberg) en Enschede Noord. Op 65-jarige leeftijd kwam er een einde aan Jan zijn werkbare leven.

Diny Timmermans werd geboren in de buurschap Rheeze als zevende telg in een gezin met acht kinderen. Na de huishoudschool in Hardenberg volgde er een opleiding in de psychiatrie in Ermelo. Ze ging werken in het ziekenhuis in Ermelo en het toenmalige Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Nu woont het paar al ruim 25 jaar met veel plezier aan de Lindenlaan in Hardenberg en genieten de echtelieden van lezen en tuinieren.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 3 uur geleden
Afbeelding
Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten! Partnerbijdrage 6 uur geleden