Afbeelding

Zandtransport voor Engbertsdijksvenen is via pijpleiding niet mogelijk

do 7 juli 2022 Hardenberg

Er staan verschillende werkzaamheden op stapel in het Natura 2000 gebied de Engbertsdijksvenen. Over de stand van zaken en hoe het gebied er in de eindsituatie uit gaat zien wordt duidelijk gemaakt tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 13 juli In dorpshuis ‘t Haarschut aan de Dorpsstraat-West 17 in Kloosterhaar tussen 16.00 en 21.00 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het bouwteam van Staatsbosbeheer en aannemerscombinatie Roelofs-Oosterhuis.

De onderwerpen die aan bod komen zijn: Ontwerptekeningen. De afgelopen maanden heeft het bouwteam gewerkt aan de ontwerptekeningen voor interne maatregelen. Het IDO maakt duidelijk op welke locaties welke werkzaamheden uitgevoerd zullen worden en hoe het gebied er in de eindsituatie uit gaat zien. 

Zandtransport over agrarische gronden

Voor de werkzaamheden is veel zand- en leemgrond nodig. Staatsbosbeheer heeft het afgelopen jaar uitgebreid onderzocht of zandtransport per pijpleiding mogelijk is. Verschillende varianten van zandtransport zijn besproken met betrokken partijen, zoals Dorpsbelang Kloosterhaar en met experts. Hierbij is gekeken naar het effect op de omgeving, de mate van duurzaamheid, betaalbaarheid en de - technische en juridische- haalbaarheid. Uit de onderzoeken blijkt dat de pijpleiding zorgt voor juridisch en technisch grote risico’s voor het project en de omgeving. Alle argumenten afwegende is de variant per pijpleiding afgevallen. Het zand zal per vrachtwagen vervoerd worden. Op dit moment onderzoekt het bouwteam of dit vanaf de zuidkant van zandwinplas ’t Anker mogelijk is over agrarische gronden. Dit om de hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Mensen die niet naar de Inloopbijeenkomst kunnen komen, maar toch vragen over het onderwerp hebben, kunnen contact opnemen via engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl.

De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 15 uur geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 17 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 20 uur geleden