Afbeelding

Arne Slot Voetbaldagen bij VV Bergentheim

ma 27 juni 2022 Hardenberg

Voor het derde jaar op rij worden de Arne Slot Voetbaldagen, in de zomervakantie, bij VV Bergentheim gehouden. 

Op 17,18 en 19 augustus krijgen 100 kinderen, in de leeftijd van 6 tot en et 14 jaar uit de hele regio Vechtdal, de kans om drie dagen te trainen volgens de manier van werken van Feyenoord trainer en oud-Bergentheimer Arne Slot. 

De huidige hoofdtrainer van Feyenoord is als naamgever van het event blij dat de Arne Slot Voetbaldagen ook dit jaar in Bergentheim worden georganiseerd en dat het daarmee een jaarlijks terugkerend event in zijn geboorteplaats is geworden. “We hebben vroeger zelf ervaren hoe mooi sport kan zijn in je opvoeding en zeker ook hoe leerzaam sport is voor kinderen. Samen spelen, winnen of verliezen, je aanpassen aan de weerstand van je tegenstander, de sociale contacten in de kleedkamer en gericht trainen om beter te worden. Het zijn allemaal zaken die je vormen en die kinderen mee nemen in hun rugzak naar volwassenheid. Wij leefden de hele dag buiten, nu is dat minder. We moeten kinderen dus echt helpen, stimuleren en motiveren om in beweging te komen en vooral om te blijven sporten,” aldus Slot, die de Rinus Michels Award heeft gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste trainer van de Eredivisie. Met deze prijs schaart Slot zich in een illuster rijtje met namen als Erik Ten Hag, Ronald Koeman, Louis van Gaal en Guus Hiddink. Het was voor Slot een beloning voor het uitstekende seizoen dat hij met Feyenoord doormaakte, met de eerste Europese finale in twintig jaar als absolute hoogtepunt. Slot was blij en vereerd met het winnen van deze prijs: “Het is een stemming onder trainers en ik hoop stiekem dat de manier van spelen ook van invloed is geweest op deze trofee en dat het niet alleen om het bereiken van de finale van de Conference League gaat”, liet Slot weten. “Ik haal deze prijs persoonlijk op, maar bijzondere prestaties worden altijd geleverd door de spelers. En ook mijn staf moet ik noemen.” 

Champions League

De Arne Slot Voetbaldagen zijn een feest voor jong en oud. Jaarlijks komen veel ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes de deelnemers aan de Arne Slot Voetbaldagen aanmoedigen. De trainingen die worden aangeboden zijn gericht op het verbeteren van de balvaardigheid en techniek. De organisatie zet daarbij in op plezier, ontwikkeling en werken in een veilige omgeving aan je zelfvertrouwen met jongens en meiden van jouw leeftijd. Het hoogtepunt van de driedaagse is veelal de Champions League die gespeeld wordt. Op dag 1 en 2 staan de voorrondes op het programma en dag 3 staat in het teken van de grote finale. 

Naast de uitdagende trainingen en wedstrijden kunnen deelnemers genieten van leuke activiteiten zoals de stormbanen, panna kooi, bingo en de voetbalquiz. 

Dat de Arne Slot Voetbaldagen bij VV Bergentheim worden georganiseerd is gezien de achtergrond van Arne Slot vrij logisch. Als jongetje van 5 jaar begon Arne te voetballen bij VV Bergentheim en ook zijn vader Arend Slot was jarenlang als trainer actief bij VV Bergentheim. De band van de familie Slot met VV Bergentheim is altijd sterk gebleven en als oud-inwoner van Bergentheim is Arne een belangrijk uithangbord voor het kanaaldorp. 

Afgelopen seizoen berichtten vele media over de achtergrond van Arne en de manier waarop Arne in Bergentheim is opgegroeid. Als het aan de voetbalvereniging ligt, worden de Arne Slot Voetbaldagen dan ook nog jaren in Bergentheim georganiseerd. 

Event voor de hele regio 

Deelnemers aan de Arne Slot Voetbaldagen komen uit de hele regio Vechtdal. Spelers en speelsters van onder meer VV Bruchterveld, VV Mariënberg, Hardenberg’85, FC Ommen, JVC Dedemsvaart, HHC Hardenberg, VV Kloosterhaar en Vroomshoopse Boys hebben zich al aangemeld voor de voetbaldagen. Deelnemers worden bij leeftijdsgenoten ingedeeld en trainen onder begeleiding van ervaren trainers en volgens de manier van werken van Arne Slot. Alle deelnemers ontvangen hun eigen tenue met daarbij de naam van de speler bedrukt op het shirt. Aanmelden voor de Arne Slot Voetbaldagen bij VV Bergentheim is nog mogelijk. De Arne Slot Voetbaldagen worden georganiseerd door FrontRow, het bedrijf van Arne’s broer Jakko Slot. “Ik ben blij dat we na twee prachtige edities in Zwolle en Geesteren in de meivakantie, het zomerseizoen gaan afsluiten in Bergentheim. De vorige twee edities in Bergentheim waren echt het hoogtepunt van het jaar, dus ik verwacht dat we ook dit jaar een geweldig voetbalfeest bij VV Bergentheim gaan meemaken,” aldus Jakko De Arne Slot Voetbaldagen worden georganiseerd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar in Oost Nederland. Meer informatie is te vinden op www.arneslotvoetbaldagen.nl.

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 14 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 21 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 22 uur geleden