Afbeelding
G. Brokelman

Arne Slot voetbaldagen weer succesvol

za 14 augustus 2021 Hardenberg

De Arne Slot voetbaldagen die werden gehouden van woensdag 11 augustus tot en met 13 augustus bij voetbalvereniging Bergentheim waren weer een groot succes. Na een meer dan succesvolle eerste editie van de Arne Slot Voetbaldagen in 2020 in Bergentheim, konden jongens en meisjes in Oost Nederland dit jaar genieten op drie locaties van voetbal en fun tijdens de zomervakantie. 

De organisatie had dit jaar besloten om de volgende regio’s te bezoeken: Zwolle, Twente en het Vechtdal. “Wij zijn buiten gewoon tevreden dat deze laatste editie van de Arne Slot Voetbaldagen 2021 op ons eigen sportpark Moscou georganiseerd konden worden. Juist in deze tijd is het mooi dat we een extra activiteit voor onze jongste doelgroep konden aanbieden”, laat mede organisator Jakko Slot weten. “Het belang van sport en bewegen en sociale interactie is groot. Door het corona virus zijn deze zaken niet meer vanzelfsprekend. Juist daarom is het mooi en belangrijk dat we deze voetbal driedaagse voor de jeugd in Bergentheim en omstreken kunnen organiseren”, laat tot slot Jakko met een tevreden glimlach weten. 

Naam van Arne slot

De naam van Arne Slot Voetbaldagen is afgeleid van de Arne Arne Slot die geboren is en opgegroeid in Bergentheim. Op 17-jarige leeftijd maakte Arne zijn debuut voor FC Zwolle, onder toenmalig trainer Piet Schrijvers. Arne speelde meer dan 450 wedstrijden in het betaalde voetbal en kwam daar tot totaal 100 doelpunten. Helaas was de nieuwe trainer van Feyenoord vrijdag niet aanwezig in verband met Europese verplichtingen van een dag eerder tegen IF Elsborg

Trainen als een prof

Jongens en meisjes van 6 t/m 13 jaar konden trainen als een prof volgens de trainingsmethodes van Arne Slot. De organisatie van de Arne Slot Voetbaldagen ligt in handen van FrontRow, het bedrijf van broer Jakko Slot. Dat VV Bergentheim de locatie is voor talenten uit de regio Vechtdal is voor Arne niet meer dan logisch. Als jochie uit Bergentheim startte zijn voetbaldroom bij VV Bergentheim en de band tussen de club, Arne en de rest van de familie Slot is altijd gebleven. Naast gevarieerde oefenstof, en leuke voetbalvormen gegeven door ervaren trainers, zorgde de organisatie ook voor voetbalherinneringen voor het leven. Alle deelnemers ontvingen een speciaal Arne Slot Voetbaldagen een tenue.

Knallende finales

 De Arne Slot Voetbaldagen telden dit jaar 85 deelnemers verdeel over 12 teams. De eerste finale (voor de leeftijd onder de 10 jaar) tussen Paris Saint-Germain en Juventus eindigde in 2-2 en werd via strafschoppen winnend afgesloten door Juventus. De ander finalisten (boven de 10 jaar) tussen Manchester City en Paris Saint-Germain werd een 3-0 zege voor de nieuwe ploeg van Lionel Messi. Hierna werden de prijzen uitgereikt door de bekende voetbalverslaggever Sierd de Vos. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen: Een Oranje Feest vol Vermaak Coevorden 3 uur geleden
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor stormschade in Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Vakantie-activiteiten bij De Koppel Hardenberg 6 uur geleden