Van links naar rechts: Arend Hofsink en Henk Brink namens het bestuur van het ballonfestival en Peter Vollenbroek en Hans Kottrik namens Ter Steege Bouw Vastgoed.
Van links naar rechts: Arend Hofsink en Henk Brink namens het bestuur van het ballonfestival en Peter Vollenbroek en Hans Kottrik namens Ter Steege Bouw Vastgoed. G. Brokelman

Ballonspektakel beleeft jubileumeditie

wo 11 mei 2022 Hardenberg

Op 4 mei hebben Peter Vollenbroek van Ter Steege Bouw Vastgoed en voorzitter Henk Brink van het Ballonfestival, het nieuwe sponsorcontract ondertekend. Het bestuur van het Ballonfestival is blij met de sponsoring van Ter Steege. Ze zijn in de afgelopen jaren een stabiele en betrouwbare sponsor gebleken, die ook in mindere tijden het Ballonfestival gesteund hebben. Dat geldt niet enkel voor Ter Steege Bouw en Vastgoed, maar ook weekblad De Toren stond altijd klaar als cosponsor en stelde naast financiële ondersteuning ook ruimte in De Toren beschikbaar voor reclame-uitingen voor het Ballonfestival.

Naast de genoemde sponsoren mogen Peters Hout- en Bouwmaterialen uit Slagharen, De Wildkamp en Bureau Strak uit Hardenberg zich partners van het Ballonfestival noemen. Ook zij zijn een verbintenis voor meerdere jaren aangegaan. De firma Brunink is de hoofdsponsor van de Drakenbootraces op zaterdag 25 juni. Allemaal prachtige ontwikkelingen die ook voor de komende jaren garant staan voor voortzetting van een jaarlijkse traditie aan de uiterwaarden van de Vecht.

Dit jaar hoopt het festival, na een uitstel van twee jaar, haar dertigjarig jubileum te vieren. Er komen hiertoe enkele bijzondere ballonnen, zogenaamde Special Shapes, naar Hardenberg. Op de vrijdagavond verzorgt De Toren om 22.30 uur een spectaculaire Watershow op de Vecht ter gelegenheid van hun 65-jarig bestaan. Dit spektakel met speciale lichteffecten komt dit jaar in de plaats van de Nightglow.

Top 4

Het Ter Steege Ballonfestival dat op 23, 24 en 25 juni in de uiterwaarden van de Vecht wordt gehouden is een uniek gebeuren. Hardenberg behoort hierbij tot de top 4 van Nederland wat betreft meerdaagse Ballonfestivals. Waar in de afgelopen jaren diverse festivals gesneuveld zijn, bleef Hardenberg fier overeind staan, mede omdat er altijd voor gekozen is om kleinschalig te blijven. Waar bij andere festivals het publiek entree moest betalen, was dat in Hardenberg niet aan de orde. Het is in de afgelopen jaren wel gegroeid van enkele ballonen tot een festival met muzikale omlijsting verzorgd door De Evenementenhal en ruimte voor een Speciaal Feest op de zaterdagmiddag voor mensen met een beperking en de Brunink Drakenbootraces op de zaterdag.

De organisatie hoopt op drie fantastische dagen met goed ballonweer. Na twee jaren zonder de vertrouwde ballonnen zullen de inwoners van Hardenberg en ver daarbuiten ongetwijfeld de weg naar de Vecht weer weten te vinden.

Volgende generatie

Na tien jaar zal Henk Brink de voorzittersrol overgeven aan Arend Hofsink. Het bestuur is blij dat in Arend en een aantal nieuwe bestuursleden een jongere generatie klaarstaat die deze mooie Hardenbergse traditie gaat voortzetten.

Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 5 minuten geleden
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dansen en Ontmoeten bij Zaal Mulder met Way Back Hardenberg 1 uur geleden