Laura Starrenburg geeft het startsein voor de ingebruikname van het skatepark.
Laura Starrenburg geeft het startsein voor de ingebruikname van het skatepark. G. Brokelman

Sibculose jeugd heeft eindelijk echte skatebaan

di 26 april 2022 Hardenberg

Op zaterdag 23 april is de nieuwe skatebaan bij de Spartelvijver in Sibculo feestelijk geopend. In het bijzijn van ruim vijftig kinderen en jongeren verrichtten het Sibculose gemeenteraadslid Elma Soeten en Laura Starrenburg van Plaatselijk Belang Sibculo de officiële opening.


De skatebaan is een lang gekoesterde wens van de jongeren en Plaatselijk Belang Sibculo en met name Laura Starrenburg heeft zich er lang voor in gezet om dit gerealiseerd te krijgen. De opening werd luister bijgezet met leuke activiteiten als een skateworkshop en graffitiworkshop. Op de avond voor de opening was de baan al gepimpt door een enthousiaste groep jongeren zodat de baan er tijdens de opening op en top uit zag.

In de aanloop naar de opening konden de inwoners van Sibculo door middel van een wedstrijd en een poule op facebook een passende naam voor de skatebaan voordragen. Welke naam gekozen is, werd tijdens de opening bekendgemaakt, ook op feestelijke wijze: onder begeleiding van een graffitidocent spoten jongeren de nieuwe naam op een mooi groot bord met graffiti, waarmee duidelijk werd dat de baan voortaan de Spartelbaan heet.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 2 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 5 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 5 uur geleden