Afbeelding
G. Brokelman

Nieuwe raadsleden officieel geïnstalleerd

do 31 maart 2022 Hardenberg

“Maak er wat moois van”. Met die woorden sloot burgemeester Maarten Offinga woensdagavond de bijzondere raadsvergadering af waarin 31 van 33 nieuw verkozen raadsleden in de gemeente Hardenberg officieel werden geïnstalleerd. Twintig van hen legden de eed af, elf personen deden dat middels het uitspreken van de Verklaring en Belofte. Hun installatie werd bekroond met de uitreiking van bloemen en het boek “Ik raadslid”. De heren Breukelman en Bakhuis konden woensdagavond niet aanwezig zijn. Zij worden op dinsdag 12 april 2022 geïnstalleerd als raadslid. 

Na de beëdiging wees burgemeester Offinga de nieuwe raadsleden er onder meer op dat zij er hard voor zullen moeten werken en inspannen om het vertrouwen dat zij van de kiezer hebben gekregen, vast te houden. 

Vertrouwen

“U heeft het mandaat gekregen als volksvertegenwoordiger in de gemeente Hardenberg te gaan besturen en de juiste beslissingen te nemen voor het welbevinden van haar inwoners. En alleen met vertrouwen kun je verder komen, niet met een conflict,” aldus de burgemeester met een verwijzing naar woorden van voetbaltrainer Louis van Gaal. Of hij daarmee ook stiekem verwees naar perikelen binnen 50Plus? Feit is dat gemeenteraadslid Gijs Schuurman in dit verband nog wel het nodige uit te praten heeft met partijgenoot Sekeris. Beiden hebben elkaar de laatste weken flink in de haren gezeten en herstel lijkt vooralsnog niet in zicht. 

Afgezien daarvan wees de burgemeester erop dat je vertrouwen alleen maar kunt krijgen en niet kunt vragen. “U moet hiervoor werken en zich ervoor inspannen om dat vertrouwen vast te houden,” aldus Offinga. Hij liet weten de afgelopen weken met elk gemeenteraadslid afzonderlijk te hebben gesproken over onder meer integriteit, ondermijning en belangenverstrengeling. Verder wees de burgemeester erop dat een raadslid ook een publiek persoon is. “Dat brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee.” 

Genieten

De burgemeester sloot zijn toespraak af met wijsheden van Aristoteles en Socrates: Twijfel is het begin van wijsheid en wijsheid begint met verwondering. : Durf u die houding van twijfel eigen te maken, ontdek de wijsheid. Het raadslidmaatschap, het leven gaat om mensen. Voor u een mooie uitdaging om met vragen te ontdekken wat mensen willen om vervolgens weloverwogen besluiten te kunnen nemen. Maar vooral ook van belang  is te genieten van de mooie en betekenisvolle taak, die u wacht als raadslid. Maak er wat moois van.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 9 uur geleden