Afbeelding

Schuurman gaat toch door voor 50Plus

wo 30 maart 2022 Hardenberg

In een speciale raadsvergadering worden vanavond (woensdag 30 maart) de nieuwe raadsleden in de gemeenteraad van Hardenberg geïnstalleerd. Onder hen onder meer Gijs Schuurman uit Hardenberg. Hoewel het er de laatste week niet naar uitzag wordt hij toch geïnstalleerd als raadslid voor 50Plus. 

De partij verloor bij de verkiezingen 1 zetel. Bij de interne evaluatie van die verkiezingsuitslag vloog echter de vlam in de pan. Lijsttrekker Schuurman kwam in botsing met de nr. 2 op de lijst, Wim Sekeris uit Dedemsvaart, en besloot zich aanvankelijk als lid van 50Plus terug te trekken, zijn gewonnen zetel mee te nemen en door te gaan met een nieuwe partij onder de naam Lokaal Hardenberg.

Hoewel de Nationale Modderdag pas in juni gevierd wordt, werd er vanaf dat moment flink met modder gegooid. Schuurman werd door Sekeris onder meer beticht van zetelroof en kiezersbedrog. Hij zou volgens Sekeris “de macht van het woord” niet hebben en alleen voor eigen gewin gaan. Ook zou Schuurman door de Dedemsvaarter bedreigd zijn, waarvan hij naar eigen zeggen, melding bij de politie heeft gemaakt.  

“Politiek is ook emotie”

Op de valreep werd begin deze week door Schuurman het landelijk bestuur van 50Plus geraadpleegd, dat zich onvoorwaardelijk achter huidig fractievoorzitter Gijs Schuurman heeft geschaard. In een persbericht spreekt het landelijk bestuur van een miscommunicatie tussen de direct betrokkenen. André van Wanrooij, landelijk woordvoerder van 50Plus beziet de hele kwestie voornamelijk als een uiting van teleurstelling over de verkiezingsuitslag. “Politiek is ook emotie. Beide teleurgestelden hebben geen verschil van mening over de inhoud van het verkiezingsprogramma, staan vierkant achter de uitgangspunten van 50Plus en daar gaat het om. De kiezer is het belangrijkste, opkomen voor de belangen van onze achterban. De keuze van Schuurman om een eigen partij op te richten was een te overhaaste beslissing en Sekeris had wellicht moeite om de teleurstelling te verwerken. Heel menselijk, maar uiteindelijk hopen we dat het verstand zegeviert en partijen elkaar weer kunnen vinden.”

Of en in hoeverre de vrede tussen Schuurman en Sekeris getekend gaat worden is de vraag. Sekeris laat weten hoe dan ook zijn belofte gestand te doen zich op alle mogelijke manieren voor de 50Plus kiezer te blijven inzetten. “Als Gijs mij uitnodigt voor een gesprek zal ik dat zeker doen. Er zal het nodige uitgepraat moeten worden, maar het moet van zijn kant komen”. Schuurman heeft aldoor laten weten niet eerder met een statement te komen dan na zijn installatie als raadslid. Vanavond wellicht, vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis van Hardenberg.  

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 17 uur geleden