Afbeelding

Provincie en gemeente willen sneller woningen bouwen

di 15 maart 2022 Hardenberg

Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel was vorige week op werkbezoek in Bergentheim. Ze bekeek hier de woningbouwlocatie ‘Möllincksvaart’. Het plan is om hier tot 2030 ongeveer 150 woningen te bouwen. Wethouder Martijn Breukelman praatte de gedeputeerde bij over de ambitie om sneller en meer woningen te bouwen: tot 400 woningen per jaar. Samen met dep rovincie Overijssel zoekt de gemeente naar een balans tussen snellerbouwen en kwaliteit van de woonomgeving. Om hiervoor een aanpakte ontwikkelen, starten gemeente en provincie een pilot ‘Ruimte voorwoningbouw’.

Tot en met 2031 moeten er in de gemeente Hardenberg 3.200 nieuwewoningen gebouwd worden. Dat is nodig vanwege de grote vraag naar nieuwe woningen. Bij het bouwen van nieuwe woningen is extra aandacht voor starters, doorstromers en senioren. En voor de betaalbaarheid van huur- en koopwoningen. De gemeente heeft hiervoor een ‘versnellingsprogramma’ gemaakt. Hierin staat hoe de gemeente dit de komende jarengaat aanpakken.

Bouwgrond woningbouw

Wethouder Martijn Breukelman: “We hebben nog wat woningbouwplannenliggen. Maar dat is niet voldoende. Daarom gaan we met vaart en ambitie nieuwe plekken voor woningbouw ontwikkelen. Daarvoor is allereerst bouwgrondnodig met een woonbestemming. Daar zijn we naar op zoek. He kost tijd en geld om dat te regelen. ”De gemeente werkt bij het ontwikkelenv an nieuwe plekken voorwoningbouw samen met de provincie Overijssel. Gemeentelijkewoning bouwplannen moetenpassen binnen het provinciale woning bouwprogramma. Maar ook de kwaliteit van nieuwewoonomgevingen is belangrijk. Lees meer op www.hardenberg.nl

Afbeelding
Sjoeltoernooi bij de Schoevers uit Westerhaar Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Klepperplein in Hardenberg: Getuigen gezocht Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde zonnige Baalderborg Motorrun Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Prima resultaten bij het NK dammen voor pupillen. Sport Ingezonden 4 uur geleden