Afbeelding
G. Brokelman

Afscheid van de raad

wo 30 maart 2022 Hardenberg

De organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen zelf zijn in de gemeente Hardenberg  rechtmatig verlopen zonder ongeregeldheden. Dat heeft de commissie van onderzoek geconcludeerd. 

De commissie heeft ook de geloofsbrieven van de nieuw gekozen raadsleden onderzocht en geconcludeerd dat zij allemaal aan de gemeentewet gestelde eisen voldoen. Met die boodschap kwam Ciska Joldersma als voorzitter van de onderzoekscommissie dinsdagavond naar de gemeenteraadsvergadering, waarbij afscheid werd genomen van 13 raadsleden.  

Aanbevelingen

De commissie van onderzoek deed nog wel een paar aanbevelingen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij adviseerde onder meer bij volgende verkiezingen nog eens goed te kijken naar het formulier van nevenfuncties en openbare betrekkingen, dat veel raadsleden niet/niet goed hadden ingevuld. Ook werd aanbevolen ervoor te zorgen dat kandidaat-raadsleden voortaan geen zitting nemen op een stembureau. Burgemeester Offinga toonde zich blij met de conclusies van de onderzoekscommissie en beloofde de aanbevelingen ter harte te nemen. 

Onderscheidingen

Aansluitend sprak de burgemeester elk van de 13 scheidende raadsleden toe. Hij bedankte hen voor hun inzet met een persoonlijk woord, bloemen en een pennenset. Speciale aandacht was er voor de scheidende Sake Christiaan Stelpstra van de ChristenUnie en Rein Jonkhans van de PvdA. Beiden werden voor hun jarenlange inzet als raadslid geëerd met een Koninklijke Onderscheiding en benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast Stelpstra en Jonkhans werd afscheid genomen van Madelon Baan, Liam Borger (VVD),  Alex Bakker en Kees Pieper (OpKoers.nu), Ciska Joldersma, Birgit Rusken, Arjen Roelofs, Patrick Rossen, Gerard Nijhof (CDA), Erika Kloekhorst (PvdA) en Erik van de Grampel (ChristenUnie).  

Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 11 uur geleden