Afbeelding

Terugblik inloopbijeenkomst Fietsroute Heemse

di 2 november 2021 Hardenberg

Provincie Overijssel legt snelle fietsroutes aan tussen verschillende dorpen en steden. Een van dieroutes loopt van Zwolle via Dalfsen en Ommen naar Hardenberg. Daarnaast wil de gemeente Hardenberg graag wijken met elkaar én de wijken met het centrum beter verbinden voor fietsers.

De fietsroute komt Hardenberg binnen bij De Boshoek. Vanaf daar zoeken we een goede route naar het centrum en voorzieningen zoals onderwijsinstellingen en het station. De fietsroute kruist ook de Haardijk. Het kruispunt Haardijk/ Scholtensdijk/Hessenweg wordt door veel gebruikers als niet prettig en onveilig ervaren. We zoeken daarom naar een goede plek voor een veilige oversteek waardoor er een goede en comfortabele fietsroute ontstaat.

Een oversteek door middel van een fietstunnel op een locatie vlakbij dit kruispunt lijkt de beste oplossing. De afgelopen periode zijn de ideeën voor de fietsroute en oversteek besproken met plaatselijk belang, ondernemers en bewoners. Hierbij is niet alleen over de inpassing van een eventuele tunnel gesproken, maar ook over hoe de route naar het centrum aantrekkelijker kan worden voor fietsers. Tijdens de inloopbijeenkomst op 25 oktober waren ongeveer 60 personen aanwezig. Zij gaven hun reactie op de plannen en stelden hun vragen Diverse projectmedewerkers van de gemeente en ingenieursbureau Movares stonden bewoners te woord. Ook werd Martijn Oosting als omgevingsmanager voorgesteld. De omgevingsmanager is voor bewoners en ondernemers het eerste aanspreekpunt voor dehuidige plannen.

Reacties tijdens de inloopavond

De meeste aanwezigen waren het er over eens dat de huidige oversteek bij de Scholtensdijk –Haardijk voor fietsers en voetgangers verre van ideaal is.Tijdens de avond hebben aanwezigen hun zorgen en aandachtspunten gedeeld. Bijvoorbeeld over de toekomstige bereikbaarheid van woningen en de inrichting van een fietsvriendelijke straat.

De gemeente gaat verder met de uitwerking. Daarbij worden de gemaakte op- en aanmerkingen worden meegenomen en onderzocht.

Meer weten over de fietsroute?

U vindt alle informatie op www.hardenberg.nl/fietsrouteheemse.Ook kunt u daar presentatiefilmpjes bekijken, en een reactie achterlaten. U kunt hier ook aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden door middel van een nieuwsbrief. U kunt ook bellen met 14 0523 en vragen naar omgevingsmanager Martijn Oosting of een mail sturen naar fietsrouteheemse@hardenberg.

Afbeelding
De voordelen van wonen in Hardenberg Partnerbijdrage 13 uur geleden
Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 16 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 16 uur geleden