Sc Lutten doet goede zaken in Hollandscheveld

zo 31 oktober 2021 Hardenberg

Sc Lutten heeft weer goede zaken gedaan door mede koploper Hollandscheveld met 1-0 te verslaan. Na de eerste helft wilde de meegereisde aanhang wel tekenen voor één puntje, maar op basis van de tweede helft, met veel inzet en gecreëerde kansen, een terechte overwinning.

Vanwege een bruiloft miste het elftal van Sander van de Lustgraaf drie basisspelers, waardoor er vooral op het middenveld behoorlijk gesleuteld moest worden. Toen ook nog vaste centrale man David Koopman na tien minuten de wedstrijd moest verlaten vanwege een blessure, werd de puzzel alsmaar groter.

Al vanaf de eerste minuut liet Lutten onder aanvoering van legend Jan van den Berg zien, dat ze niet alleen maar als sparringpartner naar Hollandscheveld waren getogen. De mannelijke duels werden niet geschuwd. Dit leverde weer een goede bonus op voor de KNVB.

Lutten weet waar zijn kracht ligt, namelijk in de snelheid in de voorste linie, waardoor vaak het middenveld overgeslagen wordt. Dit concept zorgde voor veel kansen maar waarbij het scoren nog niet lukte. Het enige doelpunt kwam dan ook uit een corner, die in feite te lang was, maar waarop toch Boudewijn de Graaf zijn kans zag. Hij kwam van ver aangesneld en dook als een kamikaze de bal met een kopstoot tegen de touwen.

De wedstrijd stond bol van spanning, waarbij Lutten in de slotfase nog veel kansen kreeg om de genade klap toe te dienen. Fons Veltink werd weer eens weggestuurd en scoorde. Echter nu werd er wel buitenspel gegeven, wat het niet was. Het leek wel een goedmaker van de scheids, want bij een volgende actie, die voor iedereen wel duidelijk buitenspel was, negeerde hij de grensrechter. Echter werd er nu niet gescoord.

Broer Abe Veltink werd ook maar weer eens op snelheid ingespeeld. Als een tgv snelde hij zijn tegenstanders voorbij, maar vergat in de eindfase te doen wat eigenlijk gedaan moest worden. Namelijk breed leggen voor een 100 procent kans. Hij werd direct gewisseld. Het leek wel om even uit te leggen wat teamsport inhoudt.

In het geheel moeten we de verdediging ook niet vergeten. Keeper Lars Mulder stond er ook weer als een rots in de branding, bijgestaan door de mannen voor hem. Het is namelijk knap gedaan als je na zes wedstrijden nog maar drie goals tegen gekregen hebt.