Afbeelding

Reflectie

wo 2 juni 2021 Hardenberg

Reflecteren is erg belangrijk. We proberen als fractie regelmatig kritisch terug te kijken op de gevoerde politiek. Alleen houden we dat dan ook vaak intern, en laat ik dat eens anders doen. Inmiddels bijna een halfjaar geleden was er een motie van de coalitie partijen om te onderzoeken of sportpark de Boekweit in Dedemsvaart verplaatst kon worden naar een locatie nabij de Kotermeer.

Te makkelijk dachten we ‘een onderzoek kan altijd’. Dus stemden we, net als de voltallige Raad in met deze motie. Het was een stemming zoals er zoveel zijn. Tenminste dat dachten we op dat moment. Al snel kwamen de signalen dat we hier toch wat kort door de bocht waren gegaan. Buurtbewoners hadden terecht wel wat kanttekeningen; waarom onderzoeken we niet meer locaties, waarom vernamen ze het via de krant? Terechte vragen. Achteraf hadden we kritischer moeten zijn. Natuurlijk zijn we in Dedemsvaart geweest om het gesprek te voeren met de omwonenden. Goed lessen trekken en door. GroenLinks wil hier natuurlijk graag het gesprek over aan gaan met de andere partijen in de Raad. Alleen hebben we inmiddels al wel een behoorlijk duidelijk standpunt kunnen innemen door alles wat er gezegd is en duidelijk is geworden.

De voorkeur van GroenLinks is dat het belangrijk is dat de kleedkamers van de voetbal snel aandacht krijgen. Maar het sportpark verplaatsen, daar is GroenLinks geen voorstander van. Renoveren op de huidige Boekweit locatie heeft onze voorkeur.

Het bezoek mij de Kotermeer was wel tekenend over hoe veel waardering mensen hebben voor de groene omgeving. We moeten daar echt meer oog voor hebben. Zo heeft onze gemeente forse woonplannen. Terecht, want de woningnood is groot ook in onze gemeente. Het kan bijvoorbeeld niet zo zijn dat het dan ten koste van ons groen gaat. We moeten daar bij alle woonplannen oog voor hebben. Onvoldoende groen? Dan doen we het dus niet.

Goed tot zover de reflectie, nu een beetje vooruitkijken. En dat lijkt steeds vrolijker. De Covid-regels kunnen steeds meer versoepeld worden. Dat is heel fijn, steeds meer mensen worden gevaccineerd. Hiervoor kunnen we alleen maar enorm veel waardering hebben voor de mensen die hier aan mee werken. De medewerkers die de mensen begeleiden in de evenementenhal hier in Hardenberg waar iedere dag veel mensen worden gevaccineerd.

We hebben ook wel het een en ander gemist. De horeca bijvoorbeeld. Het werd zo gemist dat er zelfs in de regen mensen op de terrassen zaten. Heel fijn en we hopen dat de horeca ondernemers een prachtige zomer gaan hebben. In de maatregelen moesten allemaal wat inleveren, niet naar het terras, geen terrassen en alleen digitaal school bijvoorbeeld. Gelukkig begint dit nu te draaien en kan het meeste weer. Ik hoop van harte dat sport binnenkort ook weer volledig mogelijk is. Dat er weer wedstrijden mogelijk zijn, dat zal zo bijdragen aan het geluksgevoel. Nu we gereflecteerd hebben en even vooruit hebben gekeken ga ik met de fractie weer aan de slag met de kadernota die we al snel in de Raad zullen behandelen. Een fors pak leeswerk maar we doen het graag! Voor een veel groener en linkser Hardenberg!

Romano Boshove


GroenLinks

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 11 uur geleden