Vakantie Dennenoord 2010
Vakantie Dennenoord 2010 Johan Wieland

Online bijeenkomst interne maatregelen Engbertsdijksvenen

ma 5 april 2021 Hardenberg

Op donderdagavond 8 april praat Staatsbosbeheer u graag bij over de laatste stand van zaken van het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen. Daarbij informeren wij u over de vorderingen om te komen tot een Definitief Ontwerp en vergunningen die nodig zijn voor tijdelijke voorzieningen die moeten worden aangelegd om tot uitvoering over te kunnen gaan. Ook nemen wij u mee in de laatste ontwikkelingen rondom het betrekken van de omgeving. De bijeenkomst (via Teams) start om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.


Op weg naar een Definitief OntwerpHet bouwteam Staatsbosbeheer en aannemerscombinatie Roelofs-Oosterhuis werkt hard aan het Definitieve Ontwerp voor de maatregelen in het natuurgebied. In dit ontwerp werkt het bouwteam de maatregelen uit die nodig zijn om het hoogveengebied te herstellen en het regenwater langer in het gebied vast te houden. Dit omhelst het dempen van sloten en de aanleg en het herstel van kades met zand- en leemgrond.
Vergunningen voor tijdelijke voorzieningenOm deze maatregelen uit te kunnen voeren, zijn vergunningen nodig om het zand en de leemgrond in het gebied te kunnen verwerken. Dit gaat om tijdelijke voorzieningen die nodig zijn om het werk te kunnen gaan uitvoeren, zoals zandtransport, zandopslag in een depot en opslag van leemgrond in een leemdepot. Tevens wordt het raamsaneringsplan in procedure gebracht. Daarin worden afspraken gemaakt over het afvoeren van eventuele bodemvreemde materialen die tijdens de uitvoering kunnen worden aangetroffen. Volgens de huidige planning moeten deze vergunningen binnenkort worden aangevraagd.
Aanmelden verplichtWe verzoeken u zich vooraf aan te melden voor deze online bijeenkomst. Dit kan tot woensdag 7 april 12.00 uur via engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl o.v.v. naam en telefoonnummer. Dan hopen we u op 8 april verder mee te kunnen nemen in de plannen en ontwikkelingen binnen het natuurgebied Engbertsdijksvenen.

Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 6 minuten geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 22 minuten geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 2 uur geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 2 uur geleden