Met behulp van emmertjes en schepjes verrezen er de mooiste creaties op het strand van de Kotermeerstal.
Met behulp van emmertjes en schepjes verrezen er de mooiste creaties op het strand van de Kotermeerstal. Niek Welleweerd

Kids “modderen” lekker aan

ma 16 augustus 2021 Dedemsvaart

Het Zandkasteel was het thema van afgelopen week tijdens de kinderactiviteiten, die de Sportservice Groep deze zomervakantie in samenwerking met de gemeente Hardenberg, De Stuw en de Cultuurkoepel organiseert voor kinderen. Terwijl kinderen in stad Hardenberg onder meer genoten van een meet & greet met Sasa, Toto en Koning Koos van kinderprogramma Het Zandkasteel, werd in dit kader op het strand van de Kotermeerstal in Dedemsvaart zandkastelen bouwen gehouden met aansluitend een spelletje KUBB. 

De oproep om zandkastelen te komen bouwen in Dedemsvaart was vorige week niet tegen dovemansoren gezegd. Kinderen van zowel de onder- als bovenbouw kwamen naar de recreatieplas om, gewapend met emmertjes en schepjes, hetzij alleen of gezamenlijk met vriendjes aan de slag te gaan. Er werd heel wat aan “gemodderd”, maar het resultaat mocht er zijn,” lacht Combinatiefunctionaris Niek Welleweerd. Hij geeft aan dat er bewust is gekozen om er geen competitiestrijd van te maken. “De activiteiten zijn gewoon voor de leuk. Kinderen moeten er plezier aan beleven. Dat is het belangrijkste. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Dezelfde doelgroep die wij zien in de gymlessen op de verschillende scholen. Het is leuk om de kinderen tijdens de activiteiten te zien en sommige kinderen zien hun meester of juf dan ook terug met de zomeractiviteiten en dat wordt in veel gevallen enorm gewaardeerd,” meent Welleweerd, die aangeeft dat er voor volgend jaar nog veel meer (jeugd)activiteiten in de zomervakantie gehouden worden.  

Naast het Zandkasteel bouwen en het KUBB spel, zijn er de afgelopen weken nog veel meer spellen georganiseerd in de gemeente Hardenberg. Zo konden de kinderen onder meer genieten van waterspelen, capture the flag, beachspelen, maar bijvoorbeeld ook van Expeditie Robinson. Daarnaast is er de Gewoon Actief On Tour Bus, die rondgaat door de gemeente Hardenberg. Al met al genoeg te doen voor de kids in de vakantie, die met nog een paar dagen te gaan, bijna ten einde is. 

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 7 uur geleden