De eerste zomermarkt lokte een groot publiek naar het Kalkoventerrein.
De eerste zomermarkt lokte een groot publiek naar het Kalkoventerrein. Michel van der Weide

Eerste Zomermarkt lokt groot publiek

di 3 augustus 2021 Dedemsvaart

Met naar schatting zo’n 2500 bezoekers uit de wijde regio is de eerste zomermarkt op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart afgelopen zaterdag een onverdeeld succes geworden.” De organiserende Stichting Dedemsvaart Events heeft daarmee laten zien een partij te zijn, die van toegevoegde waarde is voor het dorp,” vindt voorzitter Michel van der Weide.

“Afgezien van een enkele bui regen en enkele bezoekers, die moeite hadden met de looprichting van de ingang bij het bruggetje naar de achteruitgang,” is het allemaal vlekkeloos verlopen. “De looproute hadden wij ingesteld vanwege de corona-maatregelen. Daardoor kon de 1.5 meter gewaarborgd blijven en bleef het voor ons controleerbaar,” legt Van der Weide uit. 

Gevarieerd aanbod

Hij wist het maximum aantal van 75 standhouders in de afgelopen weken te enthousiasmeren om de Zomermarkt te bezetten. Het leverde een gevarieerd aanbod aan goederen en lekkernijen op, waar het publiek naar hartelust van genoot. Er werden goede zaken gedaan en veel van de bezoekers, waaronder ook een grote groep vakantiegangers, trok na de markt het dorp in om ook daar het aanbod te bekijken. “Precies wat het doel van onze Stichting is: Dedemsvaart op de kaart zetten,” aldus Van der Weide.  

Opnieuw Zomermarkt

Met zijn team gaat hij deze week de eerste Zomermarkt evalueren om eventuele verbeterpunten door te voeren voor de tweede Zomermarkt, die geprogrammeerd staat voor zaterdag 28 augustus. Ook dan kan er weer naar hartelust gestruind en genoten worden van allerlei goederen en etenswaren op het Kalkoventerrein tussen 10.00 en 16.00 uur.  Met de inschrijving voor de tweede markt loopt het inmiddels ook lekker,” laat Van der Weide weten. “Als het zo doorloopt met de aanmeldingen zitten we binnenkort ook dan volgeboekt qua standhouders en ook dan hopen wij veel publiek te mogen begroeten in ons mooie Dedemsvaart. Wij gaan er ons uiterste best voor doen en laten ons door corona niet uit het veld slaan.”

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 11 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 13 uur geleden