Afbeelding

PBD-bestuur heeft volle agenda

zo 4 juli 2021 Dedemsvaart

Sinds lange tijd heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Dedemsvaart afgelopen week weer fysiek vergaderd. Door de regelgeving rond het Coronavirus kon dat de afgelopen maanden alleen maar digitaal. Om die reden kon er tot afgelopen week ook geen spreekuur voor inwoners worden gehouden. Afgelopen week dus wel, maar dat was helaas nog niet bij iedereen doorgedrongen, waardoor het stil bleef tijdens het spreekuur. PBD-voorzitter John Haverkort hoopt echter dat het maandelijkse spreekuur als vanouds weer regelmatig bezocht gaat worden door inwoners met wensen, ideeën, vragen en/of klachten.

Ondertussen werd er door de bestuursleden in thuisbasis ‘De Baron’ wel vergaderd. “Met voldoende afstand kon er weer een agenda met vele punten worden afgewerkt”, lacht Haverkort. 

Hij geeft aan dat de belangenvereniging voor Dedemsvaart en omstreken de afgelopen periode allesbehalve stil heeft gezeten. 

Drukke agenda

“Zo hebben wij ons mede ingezet voor het opzetten van het nieuwe infohuis in Dedemsvaart, dat gevestigd is in MFC De Baron. Ook zijn wij als PBD nauw betrokken (geweest) bij de nieuwe website “In Dedemsvaart” en bij de opzet en uitwerking van verschillende activiteiten om Dedemsvaart nog aantrekkelijker bij het grote publiek in de wijde regio  onder de aandacht te brengen”, laat de voorzitter weten. “Ook het aantrekkelijker maken van het dorp en het vergroten van de biodiversiteit in en rond ons dorp zijn vaste onderwerpen waarbij Plaatselijk Belang betrokken is en blijft”, zegt Haverkort.

Ledenwerving

Naast al die zaken geeft de voorzitter aan dat het bestuur voor de komende maanden nog verschillende zaken op de rol heeft staan, die men graag verder wil uitwerken. Daarbij valt onder meer te denken aan het zoveel mogelijk verzamelen van mailadressen van de huidige leden en het werven van nieuwe en zeker jonge leden. 

Mening peilen

“Doel hiervan is om via de mail de mening over bepaalde zaken van de leden af en toe te kunnen peilen. 

Op die manier kan er, mede op basis van de mening van de leden,  een duidelijk standpunt worden ingenomen. Die mening is voor ons als belangenvereniging uiteraard van cruciaal belang”, licht Haverkort toe. 

Vernieuwde site

Om lid te worden van Plaatselijk Belang Dedemsvaart kan men alle benodigde gegevens vinden op de vernieuwde website: www.plaatselijkbelangdedemsvaart.nl. 

Voor slechts vier en een halve euro per jaar is men al lid van PBD. Ook vindt men op de website de agenda met de vergaderdata van het bestuur, maar ook de data en tijdstippen van onder meer het inloopspreekuur en een contact-formulier om zaken bij het bestuur kenbaar te maken of te vragen.

Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 8 minuten geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 1 uur geleden
Afbeelding
Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten! Partnerbijdrage 4 uur geleden
Afbeelding
Ontmoetingsavond GGZ Hardenberg 5 uur geleden