Joëlle en Esmee hebben hard gewerkt voor "hun" sportveld, dat binnenkort in gebruik genomen wordt.
Joëlle en Esmee hebben hard gewerkt voor "hun" sportveld, dat binnenkort in gebruik genomen wordt. Plaatselijk Belang Dedemsvaart

Aanleg nieuw sportveld van start

zo 2 mei 2021 Dedemsvaart

Bijna 4 jaar na de eerste oriënterende gesprekken is afgelopen week begonnen met de daadwerkelijke aanleg van een multifunctioneel sportveld in de Vogelbuurt in Dedemsvaart, tussen obs De Eiber en cbs De Ark.

Medewerkers van de firma Kompan hebben afgelopen week de eerste schop in de grond gezet. Binnen enkele weken moet er nu een prachtig multifunctioneel sportveld liggen. Een grote kooi constructie waarin hockey, voetbal, en basketbal gespeeld kan worden. Voorzien van een mooie kunstgrasmat en diverse doelen. "Samen met het al aanwezige speeltoestel ontstaat er een prachtige plek, waar de jeugd straks kan spelen en sporten. De beide betrokken scholen in de buurt hebben positief op het nieuwe sportveld gereageerd. We hopen dat het veld ook omarmd wordt door de bewoners in de buurt en dat met name de jeugd heel veel en heel lang gebruik van kan maken," aldus John Haverkort namens Plaatselijk Belang Dedemsvaart. "Het voortraject heeft best lang geduurd. Het was al in januari 2018 dat er bij Plaatselijk Belang Dedemsvaart een mail binnenkwam namens 2 jonge meisjes. Joëlle van Ommen en Esmee van der Burg stuurden hun verhaal naar ons met een wens. De meisjes spelen allebei fanatiek hockey en zouden graag een mogelijkheid in Dedemsvaart willen om naast de trainingen in Ommen ook dicht bij huis te kunnen oefenen," weet Haverkort nog.

Acties

Uiteindelijk werd gezamenlijk een plan gemaakt en een locatie gezocht. "Op diverse manieren werd ook geprobeerd de aandacht voor het veldje te vergroten. Vanuit de gemeente Hardenberg werd geadviseerd een aanvraag te doen bij het Fonds Maatschappelijke Initiatieven voor een financiële bijdrage. Ook werd aangegeven dat er draagvlak vanuit de jeugd gecreëerd moest worden. De beide meiden hebben toen samen met de jongerenwerker van De Stuw acties bedacht, waaronder een knieperties-actie en inzameling van statiegeldflessen. Nadat in November 2020 duidelijk werd dat er vanuit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente Hardenberg een prachtige bijdrage beschikbaar kwam voor de aanleg van de plannen, werden de plannen verder uitgewerkt met als resultaat dat er nu echt een veld wordt aangelegd".

Dedemsvaart

Afbeelding
Plantenbieb Hardenberg weer geopend Nieuws Ingezonden 12 minuten geleden
Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 17 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden gisteren
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden gisteren