Afbeelding

Alzheimercafé in teken van onbegrepen gedrag

za 7 januari 2023 Coevorden

Het Alzheimer café Coevorden, gevestigd in ‘De Hoeksteen’ aan de Rabenhauptstraat 2, gaat met de beste wensen voor iedereen weer fris van start in het nieuwe jaar. Op woensdag 11 januari wordt de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar gehouden onder het thema: Onbegrepen of Veranderd gedrag als symptoom van dementie. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis en de koffie of thee staat klaar. Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Iemand met dementie is vaak emotioneler , maar kan ongeremder zijn en dingen doen die hij of zij voorheen nooit deed. Het is soms lastig om gedragsveranderingen te herkennen, en ze ontstaan vaak geleidelijk. Een psycholoog geeft op deze bijeenkomst uitleg over het ontstaan van deze veranderingen en waar je op moet letten .

Het Alzheimer Café is een veilige,laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimer Café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.Het Alzheimer Café Coevorden vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden