Afbeelding
De Toren

Hardenberg City Run maakt zich op voor uitmuntende atletiekavond

do 16 mei 2019 Sport

Op zaterdag 18 mei maakt Hardenberg zich op voor de Hardenberg City Run. De organisatie in Hardenberg jubileert met de vijftiende uitgave van het hardloopfeest. ‘We zijn in de nopjes met onze vrijwilligers, het parcours, het deelnemersveld en de weersverwachtingen’ aldus voorzitter Christiaan Kuiper. ‘De Hardenbergers mogen zich verheugen op een topatletiekavond. We gaan dit jaar weer voorbij de tweeduizend deelnemers. Mooi voor onze titelsponsor Vrieling die dit jaar de zeventigste verjaardag viert’.

De laatste maanden was het te zien in Hardenberg en omgeving, heel Hardenberg loopt. Met speciale gratis hardloopclinics konden liefhebbers alvast sfeer proeven. Er werd getraind op het parcours van de Vechtdal halve marathon. ‘Het is een waar genoegen om lopers te enthousiasmeren voor bijvoorbeeld onze prachtige Vechtdal halve marathon’, aldus parcoursbouwer Wim Ramaker. Wethouder Alwin te Rietstap is een van de deelnemers aan deze halve marathon. Het marktplein is aanstaande zaterdag het hart van de Hardenberg City Run. Daar is de finishlijn getrokken van alle officieel opgemeten afstanden. De interesse is groot te noemen. De jeugdlopen tot en met de drie kilometer zijn traditioneel erg in trek in Hardenberg. De basisscholen in Hardenberg en omgeving zijn elk jaar met honderden leerlingen vertegenwoordigd. De G Run, een wedstrijd voor atleten met een beperking laat dit jaar een mooie groei zien. ‘Dat is ons doel, de Hardenberg City Run is voor iedereen’, aldus bestuurslid van het eerste uur Egbert Meilink.

Deelnemersveld

De vijf kilometer is al enkele jaren de populairste afstand voor jong en oud. Nick Marsman uit Ommen verdedigt dit jaar zijn titel in Hardenberg. Hij brak dit jaar door tot de nationale top op de 800 meter en veroverde de Nederlandse titel op de korte cross. De Ommenaar maakt nog dit jaar de overstap bekend naar een Nederlands topatletiekteam. De tien kilometer is vanaf het begin in 2005 het kroonjuweel van de organisatie. De Vechtbrug en de passages door de Voorstraat spreken alle deelnemers tot de verbeelding. De tien kilometer belooft dit jaar een spannende strijd tussen regioatleten te worden Harald Huyssoon uit Nijverdal en Jan Schra uit Zwolle behoren tot de favorieten voor de eindzege. De Belgische Lies Deruddere is een van de topfavorieten bij de dames.

Parcoursrecord onder druk

In het deelnemersveld van de halve marathon valt de naam van Danny Koppelman op. De bescheiden inwoner van Hoge Hexel liep de laatste twee jaar de complete gevestigde Overijsselse top omver. Met een persoonlijk record van 30.23 op de tien kilometer is Koppelman de nationale top dicht genaderd. Koppelman heeft een persoonlijk record van 1.08.57 en is daarmee gegadigde voor de bonus om het parcoursrecord van 1.10.36 te verbeteren. Titelverdedigster bij de vrouwen is Hinke Schokker. De frêle hardloopster uit het Friese Eastermar maakte dit jaar indruk op de ultra-afstand. Met een tijd van 7.48.14 werd ze de tweede vrouw ooit op de 100 kilometer in de Nederlandse atletiekhistorie. Het talent uit Friesland is maar moeilijk in te tomen, ze loopt veel en graag, zegt ze zelf. Haar eigen parcoursrecord van 1.24.47 is zaterdag het volgende doel.

Inschrijven

Vanaf 16.00 uur kan er nog worden ingeschreven voor de Hardenberg City Run. Plaats van handeling het LOC-gebouw aan de Parkweg. Wees vanwege de drukte wel op tijd. Meer info over afstanden en tijden op www.hardenbergcityrun.nl.

Afbeelding
Uitslagen sjoelen Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
Koningsspelen mooi 'beweegfeest' Hardenberg 52 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag bridgen Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente Ommen keurt nieuwe locatie voor Begeleid Wonen goed in Arriën Ommen 1 uur geleden
De winnaars van de kookwedstrijd
Heel Langewieke bakt Nieuws Ingezonden 1 uur geleden