Twee keer goud op NK-masters

ma 14 februari 2022 Ommen

Op zaterdag 12 en zondag 13 februari werd het NK-indoor atletiek voor masters (atleten boven de 35 jaar) gehouden in het Omnisport te Apeldoorn. Vier selectieleden van atletiekvereniging ACO van Elderen uit Ommen schreven zich voor div. looponderdelen. De score was maar liefst twee keer goud.

Sprintster Jolanda v. Dam (V35) greep het goud op haar 200 meter in een rappe 27.48. Ook liep zij de kortste sprintafstand 60 meter in de finale naar de vijfde plaats in een 8.66. Op beide afstanden scoorde ze een clubrecord.

Mila-man Robert Gerritsen (M35) deed goede zaken op zijn 800 meter. Hij liep een tactische race en pakte direct de kop. Met een ruime voorsprong finishte hij als eerste in 1.59.39. Ook een clubrecord .

In de categorie M40 schreef Dennis Brandenburg, sinds kort bij de selectie, zich in voor de 3.000 meter. Hij finishte in een goede 10.03.46 en behaalde hiermee een prima vierde plaats.

Gert Berenst (M50) had de pech van een mindere voorbereiding op deze wedstrijd door een hamstringblessure en moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats op zijn 800 meter. Zijn tijd was 2.26.22.