Afbeelding
De Toren

Terugblik Proost op een prachtig Hardenberg

do 27 december 2018 Nieuws

De redactie van Weekblad De Toren kijkt terug op het jaar 2018 met Roelie Brink, evenementencoördinator van Stad Hardenberg Promotie. Roelie is al 27 jaar het aanspreekpunt voor Stad Hardenberg Promotie, een bekend gezicht in Hardenberg.1 februari 2019 neemt ze afscheid.

In dit imposante tijdsbestek heeft Roelie vanuit geheel en al niets een prachtig en goed functionerend secretariaat op weten te zetten. De meerwaarde hiervan wordt vrijwel dagelijks ervaren door zowel SHP, Gemeente Hardenberg, haar inwoners en de vele toeristen alsook de evenementorganisatoren. Ze is het ‘boegbeeld’ voor Stichting Hardenberg Promotie. Ze neemt veelal in eigen tijd, altijd de moeite om elk evenement te bezoeken voor een goed woord of om de helpende hand te bieden. Daarnaast weet ze als geen ander de vele en onmisbare vrijwilligers te (ver)binden door middel van terechte aandacht, interesse, meevoelen en heeft een heel goed oog voor de details.

Gea de Vries is door het bestuur van de stichting SHP benoemd tot de nieuwe evenementen-coördinator. Roelie werkt de komende tijd haar opvolgster in. Op 30 januari 2019 wordt Roelie door het bestuur een receptie aangeboden en is het afscheid per 1 februari 2019 dus definitief.

Roelie heeft contact met heel veel enthousiaste mensen en organisaties in Hardenberg. Samen met hen, de Gemeente, Horeca Hardenberg en Centrummanagement, wordt het jaarprogramma samengesteld met evenementen en activiteiten voor iedere doelgroep, van jong tot oud, in en om Hardenberg. ‘Als ik dan zie hoe gezellig het in Hardenberg kan zijn met veel publiek, dat de winkels goed bezocht worden en de terrassen vol zitten, dan ben ik een blij en heel tevreden mens. En dat probeer ik over te brengen op de ongeveer 200 vrijwilligers die zich altijd voor meer dan honderd procent inzetten en waar we absoluut niet zonder kunnen. Samen met hen staan we sterk!’. Inmiddels is het jaarprogramma 2019 nagenoeg gereed. Het is opnieuw een uitdagend en prachtig programma geworden vol met activiteiten en evenementen in de stad.

Hoe kijkt Roelie terug op het afgelopen jaar?

‘We hebben een geweldige zomer gehad en we hebben heel veel mensen een plezier kunnen doen en ik niet alleen, maar met ons bestuur en alle organisatoren. Mensen die staan voor hun evenement en waar wij ze enthousiast voor kunnen maken om hiermee verder te gaan. Een mooi hoogtepunt dit jaar was de huldiging van de 55.000ste deelnemer aan de Kleppertoer, maar ook dat wij het Hardenbergs Jazzfestival nieuw leven hebben ingeblazen. Verder hebben we onder andere nieuwe activiteiten opgenomen in ons jaarprogramma zoals Dansen Aan de Vecht, Hartstikke Cultuur, de Sportmarkt, en de Nieuwjaarsduik en deze zal op 1 januari 2019 ook weer plaatsvinden’. Ook zit er veel ontwikkelingen in de grotere evenementen zoals het ter Steege Ballonfestival, de Brunink Drakenbootraces, de Vrieling Hardenberg City-run en de Dion Triathlon. De ambitie bij deze organisatoren is hoog.

Meer vernieuwingen

‘Graag had ik de laatste jaren gezien dat we meer vernieuwende evenementen konden plaatsen in ons jaarprogramma maar de gemeentelijke bezuinigingen die ons werden opgelegd en het noodgedwongen stoppen van sommige sponsoren belemmerden dit. Ik ben wel blij dat we ook weer nieuwe sponsoren gevonden hebben. We waren content met het feit dat we met elkaar evenementen konden organiseren op de donderdag en zaterdag waar heel veel mensen zowel bewoners als toeristen intens van hebben genoten. Nu de economie echter weer wat aantrekt hoop ik dat er ook voor de evenementen meer geld beschikbaar komt zodat er vernieuwing kan komen’.

Vooruitblik en hoogtepunt

Vooruitkijkend op het jaar 2019, wat gaat Roelie Brink dan doen? ‘Allereerst ga ik genieten van iets meer vrije tijd en van ons mooie gezin natuurlijk. Daarnaast blijft ik ‘Het Speciaal feest’ bij het ter Steege Ballonfestival gewoon doen. Destijds heb ik dit met Harry ten Brinke afgesproken. Bij de opening van het zomerseizoen, met het ter Steege Ballonfestival en de Brunink Drakenbootrace, daar horen ook onze vrienden met een beperking bij. Als je ziet hoe 60 à 70 personen intens genieten van ‘hun’ feestje is dat gewoon geweldig. En de Taptoe blijf ik ook als vrijwilliger doen. Hoogtepunt dit jaar was ook dat Weekblad De Toren de hoofdsponsor is voor de komende drie jaar. Hier zijn we zo blij mee. We proberen ook met de Toren Taptoe wat vernieuwing toe te voegen aan dit evenementen dat 3 à 4 duizend bezoekers trekt. De Toren Taptoe 2019 wordt een topper!’.

Sfeer in de stad

Roelie is een doener en hoopt dat er nog iets op haar pad komt waarvoor ze zich kan blijven inzetten voor de Hardenbergse samenleving. ‘Al die 27 jaar, al was het groot of klein, als ik mensen zag genieten van bijvoorbeeld de Leontine Ladies Ride of Olympia’s toer of wat kleiner de Loo Drosten Singers of het Standwerkersconcours, daar heb ik het voor gedaan. Natuurlijk kun je het niet iedereen naar de zin maken, daarom hebben we ook een gevarieerd jaarprogramma. Stad Hardenberg Promotie is voor de sfeer in de stad, ervoor zorgen dat de stad gezellig en bruisend is. Dit doe ik niet alleen. Ik heb prachtige besturen en vrijwilligers om mij heen gehad en een perfecte samenwerking met de gemeente Hardenberg. Ik heb veel vertrouwen in het nieuwe bestuur onder leiding van Erik Volkers het gaat allemaal goed komen’, besluit Roelie tot slot, terugkijkend op een Stad Hardenberg Promotie afscheid met gemengde gevoelens. ‘Want natuurlijk is het tijd voor verjonging maar ik zal het wel gaan missen’.

Afbeelding
Atletiekbaan krijgt nieuwe toplaag Hardenberg 7 minuten geleden
Afbeelding
Noodopvang Loozen met half jaar verlengd Hardenberg 14 minuten geleden
Deel van de Old Stars op een andere speeldag
De Old Stars van HHC deden mee aan toernooi in Zwolle Sport Ingezonden 23 minuten geleden
Afbeelding
Mooie gift voor SDO Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening Wk Enduro voor Kaiya Brouwer Hardenberg 1 uur geleden