Afbeelding
Gert Stegeman

Mirjam Bikker gast bij NPO Radio1 in De Troubadour

do 16 november 2023 Hardenberg

Op woensdag 15 november was CU-lijsttrekker Mirjam Bikker een uur lang te gast in het NPO Radio1-programma Dit is de Dag (EO) live vanuit De Troubadour in Hardenberg met Tijs van den Brink. Tijdens deze live-uitzending mocht het publiek kritische vragen stellen aan Mirjam Bikkers, onder andere over het verlagen van de btw op fruit. De ChristenUnie wil namelijk 0 procent btw op groente en fruit. Wetenschappers zeggen dat dat bijna niets oplevert. Tijs van den Brink: “Maar 4 procent van de mensen gaat meer fruit eten, dat is verwaarloosbaar U spekt mensen zoals mij daarmee, omdat ik fruit blijf eten, maar de btw-vermindering niet nodig heb.” Mevrouw Bikkers blijft bij het standpunt en stelt: “Wij willen dat gezinnen makkelijker hun boodschappen kunnen doen en makkelijker groente en fruit kunnen kopen. Dat willen wij stimuleren met dit voorstel.”

Benieuwd naar de rest van het interview van @tijsvandenbrink met Mirjam Bikker? Bekijk de hele aflevering van het Verkiezingscafé van Dit is de Dag (EO) hier terug: https://www.youtube.com/watch?v=3w0S0BLEEp8

Het NPO Radio1-programma ‘Dit is de dag’ (EO) trekt komende weken met een verkiezingstour door het land. Tijs van den Brink en Joram Kaat interviewen samen met het publiek elke dag in een andere lokale kroeg een uur lang een lijsttrekker. Satirisch verslaggever Diederik Smit (bekend van onder meer de Avondshow) maakt elke uitzending een verkiezingscolumn. We zijn een half uur live te horen op NPO Radio 1 in het programma Dit is de Dag, en gaan daarna nog een half uur door voor onder meer de NPO Radio1-YouTube, het NPO-themakanaal Politiek en Nieuws, NPORadio1.nl en de Dit is de Dag-podcast.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Heropening skatepark Kruserbrink Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Raad schoorvoetend akkoord met nieuwe programmeringsafspraken over windmolens Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Schrijfster Leanne Pots in christelijke boekhandel de Welle te Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Gratis cursus Slim op Pad in de bibliotheek Hardenberg 8 uur geleden