Afbeelding

Sponsoractie voor ziekenhuis Malawi

vr 23 juni 2023 Hardenberg

Dr. Arie Glas, uit Beerzerveld, werkt als tropenarts in het Mulanje Mission Hospital in Malawi. Dit ziekenhuis wordt ondersteund door de Stichting Steun Malawi uit Bergentheim/Mariënberg/Beerzerveld. Omdat de moeder/kind kliniek toe is aan een opknapbeurt, heeft Arie een actie opgezet om geld in te zamelen: de Mulanje Porters’ Race. Deze wordt gehouden op zaterdag 8 juli.

Voor een positieve zwangerschapservaring en een gezonde start worden kinderen en zwangeren dagelijks behandeld en gecoacht in deze moeder/kind kliniek in Malawi. De kliniek behandelt iedere maand 2200 kinderen onder de vijf jaar en 2400 vrouwen krijgen verloskundige zorg, screening op baarmoederhalskanker en advies en hulp bij geboorteplanning.

Opknappen

De moeder/kind kliniek is toe aan een opknapbeurt. De laatste verfbeurt is meer dan tien jaar geleden. Recent is alle moeder/kind zorg hier geconcentreerd, nog een reden om hier een fijne werk- en zorgplek van te maken.

Wedstrijd

Arie is druk aan het trainen voor de Mulanje Porters’ (Dragers) Race. Deze Race is een wedstrijd van 25 kilometer en 1500 hoogtemeters over Mulanje Mountain. 

Sponsoren

Wil je helpen om de moeder- en kindzorg in Malawi te verbeteren? Dan kan je Arie sponsoren met een bedrag per kilometer of voor de hele race via: https://steunactie.nl/actie/trail-run-voor-mulanje-mission-hospital/-21571. Alle opbrengsten gaan naar verf, kleine materialen en lokale arbeid. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 9 uur geleden