Afbeelding

Denkend aan Holland of Denkend aan Hardenberg?

vr 9 juni 2023 Hardenberg

André van Duin en Janny van der Heijden maakten kennis met de Overijsselse Vecht in de Vechtezomp op donderdag 8 juni. Denkend aan Hardenberg moet zeker het geval geweest zijn toen deze week een opnamecrew in de omgeving bezig was om opnamen te maken voor het programma van omroep Max. De historische vechtezomp Grammesberghe meerde voor de gelegenheid aan op Landhoeve de Zwiese om de crew met hoofdpersonen André en Janny met haar teckel Nhaan welkom te heten voor een vaartocht naar Hardenberg.

Het Vechtdal is immers een prachtige omgeving die je het beste ontdekt en beleeft vanaf de laagland rivier de Vecht. Na de nodige technische voorbereidingen en het doorspreken van de regie werd met een cameraploeg aan boord de plaatselijke omleiding van de Vecht uitgevaren.

Hiervoor hadden de ervaren schippers Anneke, Henk en Wim direct al een stuk geschiedenis verteld over de Loozensche Linie, het beroemde verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon, dat het gezelschap rechts passeerde.

Tijdens de vaartocht ontdekte men de stille plekken aan de Vecht, die te voet niet te bereiken zijn. Intussen deden twee camera’s vanaf de walkant en de opnamedrone in de lucht hun werk. Bij de Amaliabrug, die de Vecht overspant tussen de wijk Marslanden en het centrum dook de Grammesberghe zichtbaar weer op. Uiteraard met, wie anders, gelegenheidsschipper André van Duin aan het roer.

In de haven bij het centrum van Hardenberg stapte het gezelschap aan wal, waarna Janny en André Hardenberg gingen verkennen. Na de lunch dook men weer op bij sluis De Koppel, waar de tocht over de Vecht zijn vervolg kreeg. Maar niet nadat de hoofdpersonen, toeval of niet, daar een andere celebrity Edwin Evers tegen kwamen. Na de hartelijke begroeting lieten Janny en André hem vol trots hun ‘eigen boot’ zien waarmee men de tocht over de Vecht vervolgde naar Denkend aan Ommen.

De opnamen werden gemaakt ten behoeve van uitzending in het najaar van de serie Denkend aan Holland. Om de unieke beelden op TV te kunnen zien, kunt u de programmering van omroep Max volgen, of via de website. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 9 uur geleden