Afbeelding

SP brengt oud en nieuw samen

zo 22 januari 2023 Hardenberg

Op 11 januari konden de leden van de SP afdeling Hardenberg/ Ommen tijdens een nieuwjaarsborrel praten met eregast Jannie Visscher, voorzitter van het landelijk bestuur van de SP. Deze avond was georganiseerd door het bestuur van de SP Hardenberg/ Ommen in verband met de groei van het ledenaantal in een opvallend korte periode. 

De voorzitter Swanita Slaar heette iedereen welkom en gaf een korte terugblik op de afgelopen jaren die in het teken stonden van corona, de oorlog in Oekraïne en alle crisissen die er in Nederland het leven voor velen moeilijker maakt.” Des te mooier vast te stellen dat er mensen zijn, oud en jong, die het werk van de SP waarderen en zo mogelijk steunen en willen helpen”, laat Swanita weten.

“De samenstelling van het bestuur is hetzelfde dan het ledenbestand. Jong en oud bij elkaar en dat maakt de samenwerking ook interessant. Ouderen zijn benieuwd naar de idealen van jongeren en op hun beurt zijn jongeren nieuwsgierig naar de keuze van ouderen zich in deze tijd bij de SP aan te sluiten. Iedereen ervaart dat het leven is veranderd. Schaarste van producten en geen mensen genoeg die het werk in de zorg en alle andere sectoren willen of kunnen doen. Wij hebben elkaar nodig. Volgens een nieuw lid : ‘ De SP is een eerlijke partij’”. De leden konden kennis maken met drie kandidaten van de Provinciale Statenverkiezing op 15 maart namelijk Wim Romijn, Jerry Holtvlüwer en Swanita Slaar.

Jannie Visscher verwees naar de kernvisie van de SP, namelijk: menselijke waardigheid, de gelijkwaardigheid en de solidariteit tussen mensen. “Ook voor de toekomst blijven deze waarden onmisbaar voor een samenleving die zich beschaafd wil noemen. Wij doen dit samen. Zoals ook de energierekeningen voor veel mensen niet meer te betalen zijn, dan is het onze taak op te treden en samen te vechten tegen onrecht”, vertelt Jannie Visscher. 

“Het was een gezellige avond die gehouden werd in de winterserre van natuuractiviteitencentrum de Koppel en onder het genot van een drankje en hapje werd zelfs gezongen. Want ook dat heeft de lokale SP nu in huis: Muzikanten”. 

Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 3 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 6 uur geleden